Park ..."/> Кино

Селекция от късометражни филми в Cine Grand на 26 януари

19.01.2022 г.
Селекция от късометражни филми в Cine Grand на 26 януариНа 26 януари в Cine Grand Park Center ще се излъчи специална селекция от късометражни филми, подбрани от Кинематограф.

Това ще бъде една много различна селекция от обикновено, ще има много смях, скандал и иронични обрати в един низ от български филми, които надникват в действителността по българските села. Оказва се, че там се случват много повече неща, отколкото си мислим, изпълнени с цялата палитра от емоции, ситуации и човешка глупост.

Премиерата на вечерта ще бъде "Оттук дотук" на Георги Мартев.
Той ни разказва за Явор, най-младият жител на малко българско село, който мечтае за един друг свят – свят на възможности, намирайки се сред разпадаща се реалност.

Като подходящо продължение на "Оттук дотук" ще бъде представен "Неделя" на режисьора Йонко Димитров, станал известен пък като най-младия кмет в България - на село Долна Малина от 2015 до 2019 г.

Ще бъде показан "Шшт... Попей ми" на режисьорското дуо Андрей Волкашин и Петър Вълчев - филм, който от Кинематограф смятат за едно от топ заглавията на десетилетието.
Изследващ българската провинциална действителност през призмата на иронията, умелия хумор и почти приказната българска природа, "Шшшт... Попей ми" успява да предаде ценни послания, без в нито един момент да изпуска настроението на зрителя.

"Далеч от времето" на режисьора Деян Цвятков разказва за любовта на мъж и жена, накарала времето да спре.
След дълго време на изолация, проблемите помежду им започват да излизат на повърхността. Един филм с впечатляващ и отличителен кинематографичен език.

Ще бъде показана и една невероятна анимация от Великобритания, която е запазена в тайна!
Цена на билет: 10 лв
Copyright © 2024 Dir.bg.