Бащата на булката“ с Анди Гарсия и Глория Естефан по HBO Max

16.06.2022 г.
„Бащата на булката“ с Анди Гарсия и Глория Естефан по HBO MaxКомедийният филм „Бащата на булката“ с участието на Анди Гарсия и Глория Естефан прави своята HBO Max премиера днес, 16 юни 2022 г. Новата екранизация по едноименния роман на Едуард Стрийтър е първото лятно заглавие под марката "Made for Max" - mълнометражни филми, създадени за директна премиера в стрийминг платформата на Warner Bros. Discovery.

Филмът събира на екран двете обичани звезди, за първи път от 2000 година. Гарсия и Естефан имат дългогодишно приятелство. Във версията на HBO Max, двамата влизат в ролите на бащата и майката, изправени пред предизвикателството да сложат желан край на брака си, без да помрачат празника на дъщеря си.
Участват още Адрия Архона, Изабела Мерсед (известна досега като Изабела Монe - "Дора и градът на златото"), мексиканската звезда, актьор и певец Диего Бонета, Педро Дамиан и Клоуи Файнман.

Вижте трейлъра (2:22 мин., субтитри на български език).

Бащата на булката“ (2022) е наличен в 4K UHD, HDR10, Dolby Vision и Dolby Atmos на поддържани устройства, рейтингът е 13+. Ексклузивен продуцент на филма е Брад Пит с продуцентската му компания Plan B Entertainment.

Мексиканският режисьор Гари "Газ" Алазраки споделя:
„Оригиналният филм със Спенсър Трейси от 1950 г. ни запозна с идеята, че всеки баща преживява тиха криза, когато дъщеря му се омъжи. Прекрасната версия със Стив Мартин (1991 г.) свърза бащи и дъщери по целия свят. Но какво означава да бъдеш баща на булката във време, когато тези изпитани във времето традиции се оспорват от по-младите поколения? Това е въпросът, който се заехме да проучим в новата версия“.

Модерният романтичен прочит показва една искряща история за семейството и неговите неразрушими връзки, като илюстрира изненадващите и забавни начини, по които сърцето може да се адаптира в името на любовта. Били (Анди Гарсия) и Ингрид (Глория Естефан) са изненадани, когато голямата им дъщеря София (Адриа Архона) се прибира вкъщи в Маями. Още по-голяма изненада е, че пристига с годеника си Адан (Диего Бонета) и обявява решението им да се оженят възможно най-скоро и да се преместят да живеят в Мексико.
Новината идва в момент, в който Били и София са събрали смелост да споделят на децата си, че искат да се разделят, но в името на щастието на София преценяват да отложат обявяването на решението си и да изиграят влюбена двойка в полза на семейството.

Старомодният Били отначало се противопоставя на всички идеи за сватбата, но в крайна сметка отстъпва, стига мнението му като баща на булката да има най-голяма тежест във всички решения в подготовката. Известен архитект и глава на семейство, Били има усещането, че неговите успехи му дават правото да решава – все пак той е уважаван човек и заслужава това.
Същото обаче може да се каже и за не по-малко упорития баща на Адан, Ернан (Педро Дамиан), който пристига в града със собствените си традиции и семейна гордост. И двамата бащи са твърдо решени да бъдат водещата фигура в организацията на тържеството. Това довежда до  игра на гордост за надмощие и сблъсък на културни възприятия и традиции, а семействата им трябва да заемат страна. Изпитанията за добрите семейни взаимоотношения се развиват стремглаво - като пътуването с влакче в увеселителен парк и надпревара към олтара, в което приключение главни герои се оказват не младоженците, а бащата и майката на булката...

* * * * * * *

Бащата на булката“ е продукция на Warner Bros. Pictures и HBO Max съвместно с Plan B Entertainment. Режисьор е Газ Алазраки. Продуценти са носителите на „Оскар“ от Plan B Entertainment Диди Гарднър и Джереми Клайнър, както и Пол Майкъл Перес. Сценарият, базиран на романа на Едуард Стрийтър, е на Мат Лопес. Изпълнителни продуценти са Брад Пит, Анди Гарсия, Тед Гидлоу и Джеси Ерман.

Екипът зад камера включва оператора Игор Джаду-Лило, сценографката Ким Дженингс („Жокера“, „Невероятният Спайдър-мен 2“), монтажиста Джон Пол („Най-великият шоумен“), композитора Терънс Бланчард („BlacKkKlansman“) и дизайнера на костюми Каролайн Еселин-Шефър.
Copyright © 2024 Dir.bg.