Sofia Biting Docs представя: "Пъпна връв"

22.09.2022 г.
Sofia Biting Docs представя: Премиерата на дебютния филм на режисьора Борис Попхристов „Пъпна връв“ ще се състои на 29 септември от 19.00 часа в Дома на киното. Това е е поредното заглавие, на което фестивалът за документално кино Sofia Biting Docs подава ръка, за да стигне до българския зрител.

„Това е първият ми филм! Направен с малък бюджет, но с голяма емоционална инвестиция! Чиста експресия, неподправена, недокосната от каквито и да е било правила или школи - неконвенционална във всеки аспект!“, споделя режисьорът.

Четири градини за природосъобразна храна, седем човека, които отглеждат храна по природни принципи и един баща, който желае по-добър свят за сина си, споделят тяхната мъдрост за живот в симбиоза с природата чрез визуален разказ и неконтролирани интервюта. Филмът е заснет в различни точки на България като водещата нишка, която следва са обработваеми терени, чиито собственици се стремят да живеят в максимална симбиоза с природата.

От първомайските села Брягово и Градина, през асеновградското село Леново до чирпанското село Средно Градище - Александър, Мириам, Иван, Боян, Ани, Красимир и Йовка ще споделят със зрителите техния начин на живот, далеч от големия град и близо до природата.

„Когато започнахме, имахме само нашето вдъхновение и воля и те ни водеха напред, предизвикателство след предизвикателство, заедно с нарастващата отговорност към участниците и посланието на филма. Продукцията е напълно независима, без спонсорство или продуктово позициониране”, пояснява Борис Попхристов.

След прожекцията в Дома на киното, публиката ще има възможност да поговори и да зададе своите въпроси както към режисьора, така и към част от участниците във филма.

Монтажът е на Борис Попхристов и Миро "Jose" Марков, представянето е на Мирена Васева, звуковият дизайн е на Миро "Jose" Марков и Борис Попхристов. Филмът е на български език с английски субтитри.
Copyright © 2024 Dir.bg.