"Български кораб потъва в бурно море" от 3 март 2023

10.02.2023 г.
От тази пролет в кината зрителите ще могат да видят един български филм, направен за цялото семейство.
Български кораб потъва в бурно море“ излиза на екраните в цялата страна на 3-и март.

Лентата е дебютна за режисьора Петринел Гочев, известен с театралните си постановки и творби в изобразителното изкуство. Сценарият е негово дело в съвместна работа с актрисата и художник Гергана Змийчарова. Зад камерата застава Румен Василев, а продуценти са Галина Тонева и Кирил Кирилов от "Гала филм". Музиката е на Димитър Величков - Шмид.

Вижте трейлъра (1:30 мин.)

Филмът разказва историята на седемгодишния Петьо, който няма търпение да стане голям и брои дните до започване на учебната година, когато в една слънчева сутрин разбира от майка си, че баща му е заминал в чужбина. Петьо е изпратен в принудителна ваканция на село. Там Петьо открива приятелството в лицето на шестгодишния Филип и двамата се изправят срещу Тайфата и Истината.

"Това е история за дните и нощите на две момчета и заобикалящия ги свят, както и за изправянето им лице в лице пред важните неща в техния живот", споделя Петринел Гочев - филм за пътуването на Детето към Истината.

Режисьорът и сценарист Петринел Гочев:


Главните роли са поверени на малките таланти Ален Ангелов (в ролята на Петьо), син на актьора Деян Ангелов, и Християн Манолов (като Филип). На екран се завръща и обичаният актьор Михаил Мутафов като Ачо, играят още Гергана Змийчарова, Димо Димов, Весела Бабинова като Маргарита, Станислава Николова.

Филмът получи през септември миналата година Наградата на община Варна от фестивала „Любовта е лудост“, Голямата награда от Фестивала за детско и младежко кино в Констанца - Румъния, Голямата награда за европейски филм от "VIa CASTELLI ROMANI Film Festival Internasionale" – Италия. Заглавието бе в селекцията и на фестивалите "Златна роза" - Варна и „Франкофония“ - Рим, Италия.

Копродуценти са Меджик Шоп, Максим 15 и БНТ, с подкрепата на Националния филмов център.
Copyright © 2024 Dir.bg.