СинеЛибри IX - от 6 до 29 октомври 2023

15.02.2023 г.
СинеЛибри IX - от 6 до 29 октомври 2023Деветото издание на Mеждународния кино-литературен фестивал CineLibri ще се проведе в интервала 6-29 октомври 2023 г. Фестивалът е предпочитан независим форум за премиера на най-новите висококачествени филмови адаптации на литературни произведения от цял свят.

Тази година CineLibri дава възможност да се кандидатства с късометражни, пълнометражни и документални филми. Сесията за трите категории е вече отворена.

Ежегодното събитие е вдъхновено от плодотворното взаимодействие на двете най-обичани изкуства в света – киното и литературата. Провежда се всяка есен в София и други областни градове в България и показва примери за изкусни филмови интерпретации на литературни произведения – съвременни, модерни, класически.

CineLibri включва три конкурса: за пълнометражен игрален филм, за късометражен филм и за документално кино. Предлага се и пъстра паралелна програма от екранизации на литературни произведения, обособени в няколко секции. Фестивалът включва и атрактивни образователни модули, лекции, панелни дискусии с гостуващи експерти, майсторски класове и семинари, открити литературни премиери и срещи с известни филмови продуценти, сценаристи, режисьори, композитори, актьори и т.н., различни неформални събития с участието на специалните гости на фестивала.

Срещите с утвърдени европейски и световни творци и талантливи млади професионалисти в областта на киното и всички съпътстващи събития имат за цел да популяризират културното наследство на Европа и съвременното европейско кино и литература.

Условия за кандидатстване:

Необходимо е филмите да са свързани със света на литературата. Можете да изпратите филм, който е адаптация на книга, истинска житейска история за писател или оригинална интерпретация на литературно произведение, независимо от жанра.

Срокове и пълна информация: тук
Copyright © 2024 Dir.bg.