“30 вечери с 30 класики” в кино Одеон

08.03.2023 г.
“30 вечери с 30 класики” в кино ОдеонОт 17 март 2023 - всеки петък зрителите ще могат да гледат едни от най-добрите български филми, превърнали се в истинска класика. Тогава стартира инициативата на Филмаутор “30 вечери с 30 класики”, с която дружестовото отбелязва 30 години от своето създаване.

В рамките на 30 седмици, в кино Одеон ще бъде излъчван един класически български филм, а след прожекцията зрителите ще могат да се срещнат с някои от неговите автори и да се впуснат във вълнуващ разговор с тях.  Всички прожекции ще са с вход свободен.

“30 вечери с 30 класики” ще припомни някои от емблематичните български филми, но и ще даде възможност на младите зрители да се докоснат може би за първи път до класиките на родното кино, върху които стъпва неговото цялостно развитие.

Всички филми ще бъдат излъчени в своя оригинален формат, а именно - на лента.

Виктор Божинов, председател на Управителния съвет на Филмаутор:
„Вероятно много от младите зрители никога не са гледали филм на лента. С тази инициатива искаме да покажем как вълнува истинското кино и то не само с историите си, а и с начина на показване”.

* * * * * * *

“30 вечери с 30 класики” ще започне на 17 март с лентата на режисьора Рангел Вълчанов "Лачените обувки на незнайния воин”.
Оператор на филма е Радослав Спасов, музиката е дело на Кирил Дончев, а на прожекцията зрителите ще могат да се срещнат с художника Георги Тодоров.

Сред филмите, които ще бъдат показани, са:
- „Да обичаш на инат“,
- „Куче в чекмедже“,
- „Щурец в ухото“,
- „Вчера“,
- „Момчето си отива“,
- „Светът е голям и спасение дебне отвсякъде“,
- „Мъжки времена“,
- „Преброяване на дивите зайци
и много други.

След прожекциите - срещи с авторите и членовете на творческите екипи, създали подбраните класики.

Пълната програма е тук: filmautor.org
Copyright © 2024 Dir.bg.