Суперзвездата Скорсезе - звезда N: 2 217

Суперзвездата Скорсезе - звезда N: 2 217Хората, които се грижат за “Холивуд булевард” напоследък са много заети. Изглежда не им стига, че преди месец добавиха имената на Стивън Спилбърг (“Специален доклад”) и Никол Кидман (“Мулен руж”) на своята “Алея на славата”, та миналата седмица уважиха и Мартин Скорсезе като му отредиха звезда N: 2 217.

На церемония в “Кодак тиътър” в Холивуд бързоговорещият притежател на най-изразителните вежди в западния свят бе официално включен в известния списък на звездите и каза, че е горд, че името му е положено на същата алея, на която са изредени имената на много известни режисьори, сценаристи и актьори. “Много от тези имена на “Алеята на славата” са по-големи от живота – каза той. – Те създадоха граматиката на киното.”

Самият Мартин Скорсезе също е отговорен за допълването и обогатяването на кинограматиката с филми като “Разяреният бик”, “Шофьор на такси” и “Бандите на Ню Йорк”. Вероятно сега ще му се наложи да свиква с подобни церемонии. Той наскоро получи наградата за цялостен принос от своите колеги от “Гилдията на режисьорите в Америка”, както и “Златен Глобус”. А се задават и “Оскар”-ите.

Със съдействието на списание "Екран"
Copyright © 2024 Dir.bg.