Екшънът "Пчеларят: Смъртна присъда" оглави бокс-офис класацията на Северна Америка

29.01.2024
Екшънът В пореден спокоен филмов уикенд екшънът "Пчеларят: Смъртна присъда" се изкачи до челната позиция в бокс-офис класацията на Северна Америка, съобщават световните осведомителни агенции.

През третия си уикенд на екран екшънът с Джейсън Стейтъм е реализирал 7,4 милиона долара от продажбата на билети в киносалоните на САЩ и Канада. В световен мащаб приходите от филма вече надхвърлят 100 милиона долара.

Миналата седмица "Пчеларят: Смъртна присъда" заемаше второто място в бокс-офиса.

Първенецът от предходната седмица, мюзикълът "Гадни момичета 3" на "Парамаунт пикчърс", е отстъпил на втора позиция с постъпления от уикенда в размер на 7,3 милиона долара. До момента филмът е спечелил 60,8 милиона долара в Северна Америка.

Третото място в бокс-офиса остава непроменено и се заема от друг музикален филм - "Уонка" с Тимъти Шаламе в главната роля, който през седмия си уикенд на екран е спечелил 5,9 милиона долара. Приходите от филма на вътрешния пазар наближават 200 милиона долара, а на международния надхвърлят 550 милиона долара.

Челната петица се допълва от две продукции, които са разменили позициите си от предходната седмица. На четвърто място вече е анимацията "Патешки истории" с 5,1 милиона долара, а на пето - романтичната комедия "Обичам да те мразя" с 4,8 милиона долара.

Старши медийният анализатор в Комскор Пол Дергарабедян отбелязва, че изминалият уикенд е първият след номинациите за "Оскар". Това е  повишило интереса към някои от номинираните филми като "Клети създания" (седмо място в бокс-офиса с 3 милиона долара) и "Американска литература" (осмо място с 2,9 милиона долара), които все още са по кината. Други водещи претенденти като "Опенхаймер", "Барби", "Убийците на цветната луна" и "Останалите" вече са достъпни за гледане в домашни условия.
Copyright © 2024 Dir.bg.