Кунг-фу панда 4“ оглави боксофис класацията на Северна Америка

11.03.2024
„Кунг-фу панда 4“ оглави боксофис класацията на Северна АмерикаДокато „Юнивърсъл пикчърс“ се подготвяше за голямата вечер на наградите „Оскар“ с „Опенхаймер“, студиото отпразнува и дебюта на „Кунг-фу панда 4“, който събра 58,3 млн. щатски долара през уикенда в кината и зае първо място в боксофиса на Северна Америка, съобщи Асошиейтед прес.

Кунг-фу панда 4“ е четвъртият филм от поредицата на „Дрийм уъркс“ (DreamWorks Animation) и стартира по-добре от всички с изключение на оригинала от 2008 г.

Това е първият голям семеен филм, след като през декември излязоха „Патешки истории“ и „Уонка“.  

Новините са също толкова добри и за филма на върха от миналата седмица – „Дюн: Част втора“. Продължението на научнофантастичния епос на Дени Вилньов се задържа силно през втората седмица, като отбеляза скромен спад от 44%. През втората седмица филмът събра 46 млн. долара, с което общият му бюджет достигна 157 млн. долара.

На трето място е хорърът Imaginary („Чонси“), посветен на история за зловещо плюшено мече. Той дебютира с 10 млн. долара.  

След него беше Cabrini („Кабрини“) – филм за католическата мисионерка от 19-и век света Франсис Ксавие Кабрини (в ролята Кристиана Дел'Анна). Филмът събра 7,5 млн. щатски долара.  

Филмът Love Lies Bleeding („Любовта кърви“) с Кристен Стюарт в главната роля дебютира на пет екрана в Ню Йорк и Лос Анджелис и приходи от 167 463 щатски долара.
Copyright © 2024 Dir.bg.