Телефонна кабина превърната в клопка

Телефонна кабина превърната в клопкаКакво правиш, когато чуеш да звъни уличен телефон? Знаеш, че е грешка, но инстинктът те тласка да вдигнеш слушалката.

Едно телефонно позвъняване изисква отговор, но когато Стю откача слушалката, се оказва въвлечен в смъртоносна игра – “Затвори телефона – му казва гласа – и ще бъдеш мъртъв…”

Джоуел Шумахер затваря Колин Фарел в една телефонна кабина в Ню Йорк, за да разкаже историята на Стю Шепърд – служител в отдел връзки с обществеността, който има лошия късмет да вдигне слушалката на настойчиво звънящ уличен телефон.

Само че в ситуацията няма нищо случайно, защото Стю има навика да използва този телефон, когато провежда разговори тайно от жена си.

Но този път с вдигането на слушалката той чува мистериозен глас, който го предупреждана, че ако напусне кабината ще бъде посрещнат от куршума на дебнещ снайперист.

Според сценариста Лари Коен, филмът напомня на стила на “Бягай, Лола”. След завършването му през 1998г., ръкописът минава през много ръце докато от “Fox” решават да го поверят на Джоуел Шумахер.

Оттук нататък най-важния проблем е да се намери подходящ изпълнител за главната роля. Брад Пит, Том Круз, Уил Смит и Джим Кери проявяват интерес в различни периоди.

В крайна сметка е избран ирландецът Колин Фарел, който вече е работил с Шумахер в “Земя на тигри”. “Не бях планирал нищо от това, което ми се случи напоследък.

Просто имах много късмет”, твърди Фарел.

Цялото действие на “Телефонна клопка” се развива вътре и около една телефонна кабина в Ню Йорк, в реално време, заснето с камера от рамо.

На Джоуел Шумахер, който за последните 13 години премина от “Линия на смъртта” към “Да умреш млад”, от “Пропадане” към “Батман и Робин” и от “8 ММ” към “Гадна компания”, му трябваха десет дни, за да режисира този трилър на един единствен уличен ъгъл.

Телефонна клопка” поддържа напрегнат съспенс до самия си финал. Напрежението се подхранва от страха, който поражда у персонажа постоянната невидима заплаха.

Това е уникална ситуация: хванат в капана на своята стъклена клетка, Стю осъществява стъпка по стъпка изискванията на един “съдник”, който скоро му показва, че заплахите му не са празни приказки и го задължава да изповяда публично греховете си.

По това време целият квартал е задръстен от полиция, любопитни и телевизионни камери, жадни за зрелище, но почти всички, поне през по-голямата част от времето не знаят, къде се намира истинската заплаха. Оръжията и погледите са насочени към Стю, който изглежда най-логичния престъпник…

Така привидността от която винаги се е възползвал, му изиграва лоша шега.

Нет Фокус
Copyright © 2024 Dir.bg.