В Америка, полицията се е заела да спазва закона и да защитава невинните. Но на улицата има само един закон, този на джунглата.

В Америка, полицията се е заела да спазва закона и да защитава невинните. Но на улицата има само един закон, този на джунглата.В Америка, полицията се е заела да спазва закона и да защитава невинните. Но на улицата има само един закон, този на джунглата. И именно улицата е място където полицай Елдън Пери (Кърт Ръсел) прилага своя закон, а той е никога не подлагай на съмнение получените заповеди. Пери е полицай ветеран в Лос Анджелис, един от най-опасните и трудни градове в света. Член на Отряда за специални разследвания към полицията на Ел Ей, Пери е известен с огнения си темперамент и драстичните методи, с които си служи, когато трябва да изправи някой пред органите на правосъдието, дори и това да противоречи на установените правила. И така докато той не става обект на преследване от страна на друг полицай, не по-малко решен на всичко, за да постигне целта си.
В продължение на четири дни, изпълнени с брутални убийства на фона на настръхналия град, се разиграва разтърсваща поредица от събития, която завинаги ще промени Лос Анджелис. И докато си проправят път през престъпните гета на Ел Ей Елдън и Боби трябва да се преборят не само с хладнокръвните убийци, но и със собствените си демони, които се оказват много по опасни от престъпниците, които преследват.

Създаден по сюжет на Джеймс Елрой (“Поверително от Ел Ей”) и претворен за голям екран от Давид Ейър (“Бързи и яростни”), “Мръсно синьо” е създаден с мисълта за Кърт Ръсел като главен герой. Когато Ръсел прочита сценария, той веднага дава съгласието си за участие в проекта, който обаче дълго бил в застой поради липсата на режисьор, който да се осмели да работи по провокативния материал. Ръсел казва:” Когато Рон Шелтън пое филма и чух идеята му затова какъв трябва да бъде филма, разбрах, че това е правилният човек и вече е време да заснемем филма.”

Рон Шелтън обяснява интереса си към материала със думите: “Много ми хареса сценария. Фактът, че това е полицейска история с политическа окраска много ми допадна. Самата история се развива на много нива и е много по-задълбочена от отколкото изглежда на пръв поглед.”
Copyright © 2024 Dir.bg.