Какво искат момичетата: Британски ценности

Какво искат момичетата: Британски ценности“Всеки млад американец мечтае да посети Европа – това може да е първото му голямо приключение, ако извади късмет да тръгне”, отбелязва Денис Де Нови. “За нас беше много важно филмът да се снима в Англия, а не в студио или някъде, където я няма магията, с която Лондон е пленил толкова много хора”

Хънт Лаури продължава: “Англия е абсолютно равностоен герой във филма, със забележителните имения, със структурния дизайн на Лондон и Парламента. Не бихме могли да направим този филм никъде другаде, освен в Лондон”.

Режисьорката Дени Гордън била толкова пристрастена и твърдо решена да снима “Какво искат момичетата” в Лондон, че още преди на филма да бъде дадена зелена светлина, пътувала до Англия на собствени разноски, за да ”прелъсти”  Колин Фърт и за да направи снимки на стотици подходящи локации.

Ди Нови признава със усмивка, че продукцията й помогнала да се почувства като тийнейджър в чуждата страна. “В Англия, ние американците сме като “риби на сухо”, каквото и да си говорим. Например, трябваше да обясняваме, защо ни тресе такава носталгия на 4 юли. Но между нас и англичаните наистина се създадоха чудесни отношения и това, което преживяхме,  доказа истината, че тийнейджърите са тийнейджъри в която и страна да са”.
Copyright © 2024 Dir.bg.