Какво искат момичетата: Музика

Какво искат момичетата: МузикаМузиката играе важна роля в “Какво искат момичетата”. Тя е невероятна комбинация от съвсем нови и от познати песни. “Имаше много продължителен предварителен период преди началото на снимките, тъй като и Оливър Джеймс и Кели Престън трябваше да се подготвят за изпълнението на доста песни”, казва продуцентът Бил Гербър, описвайки процеса, при който записите са готови преди снимките, а след това използвани като плейбек по време на самите снимки.

“Създаването на саундтрака за този филм беше истинско предизвикателство, защото това е история за всички възрасти”, разкрива режисьорката Дени Гордън. “Ние създадохме микс от съвременни песни на музиканти - от The Donnas до Крейг Дейвид, рокендрол класици като Клаш и изпълнители от старата школа като Франк Синатра. Селективният процес беше много сложен, но накрая се спряхме на 15 песни, 7 от които звучат цели във филма, а останалата част от музиката е написана от нашия композитор, Рупърт Грегсън-Уилямс”.

Актрисата Кели Престън, която никога преди това не е пяла публично, прави своя дебют с кавъри на “Heaven is a Place on Earth”, “Shout!” и хита на Селин Дион “Because You Love Me”.
“Не знаех, че ще трябва да пея в този филм, но когато ме попитаха, казах: Добре, дайте да опитаме!”, спомня си Престън. “Беше удоволствие за мен. Работата в студиото се оказа далеч по-приятна, отколкото очаквах”.

“Това, което Кели предложи като певица, надмина и най-смелите ни очаквания”, казва режисьорката Кели Гордън. “Ние мислехме, че ще се наложи някой да дублира вокалите й. Но Кели се подготви много сериозно и това, което ще чуете от нея, звучи наистина много добре”.

“Записахме няколко песни, които Иън и групата на Либи изпълняват във филма”, казва Гербър. “Кавъри на ‘What a Wonderful World’ и ‘Have I Told You Lately That I Love You’, както и няколко чудесни оригинални композиции. Нашият музикален отговорник Дебра Баум беше в Лондон и работи с английските музиканти на много ранен етап, в началото на продукцията. Тя свърши безценна работа”.

Професионален певец и дебютант в киното, Оливър Джеймс изпълнява няколко песни във филма. “Мога да говоря много дълго за Оливър Джеймс. Той е истински талант и бъдеща голяма звезда”, казва Баум, която била впечатлена от неговата отдаденост и към най-дребните детайли. “Той не свиреше на китара, така че трябваше да се научи, защото за него визуалната автентичност е наистина много важна. Работих с него само два дни, а през това време той си заучаваше ролята, учеше се да кара мотоциклет, и научи пет песни, между които някои доста трудни класики”, продължава Баум. “Само за два часа в студиото той записа всичките пет песни, които ще го видите да изпълнява във филма. Не само че се представи отлично със съвременните и новите песни, но и направи смайващи кавъри на класиките на Франк Синатра, Луис Армстронг и Джеймс Браун. На всяко ниво свърши  страхотна работа”.
Copyright © 2024 Dir.bg.