За продукцията

За продукциятаДвамата носители на “Оскар” Томи Лий Джоунс и Бенисио Дел Торо са имали невероятни преживявания, снимайки “Преследваният”, тъй като е трябвало да бъдат обучени на всички бойни техники, които демонстрират във филма и най-вече филипинската техника за бой с ножове наречена “Сайок-Кали”. Двамата актьори тренират бой с ножове по три часа на ден, пет дни в седмицата под наблюдението на двама инструктори обучаващи елитния отряд на Морските Тюлени от Американската флота.

Дел Торо коментира:
“Изключително съм доволен от реализма при пресъздаването на сцените с ръкопашен бой и ножове. Въпреки че един сблъсък с ножове може да продължи и няколко секунди, сцените които заснехме не бяха изкуствено удължени, а заснети с невероятно прецизност”

Режисьорът Фридкин, който смята, че правилният избор на актьори е 80 % гаранция за успеха на филма, коментира с изключително задоволство двамата главни актьори:
“Томи Лий Джоунс е един от най-брилянтните актьори за всички времена. Бих го поставил в един списък с величия като Спенсър Трейси, Стийв Маккуйн и Робърт Мичъм. А Бенисио винаги добавя една доза задълбоченост, която малко актьори владеят. Това беше много ценно за този филм тъй като събитията се разказват не само с думи, но и с действието на актьорите, с езикът на тялото им.”

Фридкин казва: “Винаги съм мечтал да направя подобен филм, затова когато попаднах на сценария за елитен командос, който се превръща в сериен убиец разбрах че ако намеря подходящите актьори ще се получи наистина отличен филм, а смея да заявя, че по добри от Бенисио и Томи за този филм, не биха могли да се намерят”.

“Това че героят ми се бие само с ножове, дори когато противниците им имат огнестрелни оръжия му придава някаква степен на благородство”, споделя Дел Торо.

Фактът че двамата актьори отказват ползването на дубльори при повечето сцени се оказва почти фатално, когато Бенисио Дел Торо чупи тежко ръката си при заснемането на една от бойните сцени. След наложилата се тежка операция, продукцията е замразена за цели 7 месеца.
Copyright © 2024 Dir.bg.