На кино преди Коледа

03.12.2003 г.
На кино преди КоледаВ края на всяка филмова година американските разпространителски компании се надпреварват да пускат хитови заглавия, за да могат те да се включат в следващата надпревара – тази за “Оскар”-ите. В България, през декември или гледаме нашумели заглавия от Киномания или просто се подготвяме за Коледните и Новогодишните празници.

Тази година в началото на зимата ще можете да видите новия филм на Клинт Истуд – една любопитна, мрачна, криминална, психологическа драма. “Реката на тайните” е по-добър от последните неща на режисьора, може би защото той е пренебрегнал изкушението на играта и е останал само зад камерата.

Също толкова любопитен, макар и по друг начин е “51-ят щат” със Самюъл Джаксън и Робърт Карлайл. В духа на Гай Ричи и неговите “Гепи” и “Две димящи дула”, тази екшън трагикомедия ще ви забавлява доста след като сте напуснали киносалона.

Горе долу в същия регистър, но в съвсем различен стил е “Имало едно време в Мексико” на Робърт Родригес. Антонио Бандерас си е поделил водещата позиция с Джони Деп, но резултатът е много удовлетворителен.
Следващият екшън, този път “по китайски”, ще можете да дегустирате с “Герой” . Ако сте харесали “Тигър и дракон” не пропускайте новата блестяща комбинация от кунг-фу, философия и заплетена интрига, както и неочакваното превъплъщение на Джет Ли.

И още един екшън, този път военен, ви очаква с режисьорската версия на класиката Апокалипсис сега. Франсис Форд Копола най-сетне е получил възможност да покаже целия заснет материал, който отразява гледната му точка върху кошмара за американците – Виетнам.

Ако вече сте се преситили от екшън и пукотевица, репертоарът ви предлага една симпатична комедия с участието на Майкъл Дъглас -. “Роднини по неволя” ., както и традиционна предколедна анимация. Не подценявайте “Търсенето на Немо” . Не само, че са разказани от компанията “Pixar”, но приключенията на загубената рибка и нейния грижовен татко се озоваха начело на американската бокс-офис класация, задминавайки блокбастъри като “Матрицата: Революции”, например.

В случай, че не харесате нищо от предлаганите заглавия, винаги можете да си останете вкъщи с предколедното настроение.

Нет Фокус
Copyright © 2024 Dir.bg.