Премиерата на “Питър Пан” в Лондон

12.12.2003 г.
Премиерата на “Питър Пан” в ЛондонВчера в Лондон се състоя световната премиера на “Питър Пан”. Целият екип заедно с режисьора Пи Джей Хоугън се появи на благотворителната премиера в помощ на една детска болница. Хората се тълпяха около Тинкърбел, Пан, Хук и Уенди, който вървяха по прекрасен зелен килим.

Френската актриса Людивин Сание, играеща Тинкърбел, коментира ролята си така: “Това беше трудна роля, защото през цялото време трябваше да работя на син екран, така че бях изолирана. Също така беше физически изтощително. Но важното е, че в края на краищата всичко изглежда страхотно”

Изгряващата звезда във филма е Джеръми Съмптър като Питър Пан. Той тренира по 6 часа всеки ден как да се бие и лети, но го прави с ентусиазъм. “Всъщност аз съм едно хлапе, което никога не пораства. Шансът да получиш подобна роля  в киното е един път за цял живот.” Следващата му амбиция е да играе герой тип Джеймс Бонд.

Режисьорът Пи Джей Хоугън, досега известен със сватбените си приказки “Muriel’s Wedding” и “Сватбата на най-добрия ми приятел”, вече трябва да потърси своето място в клуба на най-добрите, продължавайки традицията на режисьорите, които правят фантастични филми по класически британски приказки. “Мислех си, че няма смисъл тази приказка да се прави отново.  Но докато четях книгата, осъзнах, че всъщност тя не е направена – толкова много неща са останали неизказани. Това беше най-трудната задача в живота ми.”

Със съдействието на списание "Екран"
Copyright © 2024 Dir.bg.