“Загубени в превода” на София Копола обявен за гениален

15.01.2004 г.
“Загубени в превода” на София Копола обявен за гениаленРядко се случва всички критици да имат единно мнение за някой филм. За филма “Загубени в превода” на София Копола, критиците постигнаха консенсус, че филмът е дело на гений.

“Empire” го описва като “триумф на всичко събрано пред и зад камерата”. “The Los Angeles Times” казват, че е “безпогрешно забавен и изключително добре пипнат в много отношения”.

Но винаги ще се намери някой, който да има обратното мнение и в този случай това е Джон Хърт. След прожекция на филма Хърт се появи по-скоро леко впечатлен от филма, може да се каже, че изобщо не го е харесал и  не бихме преувеличили ако се изразим така.

В интервю за “The Evening Standard”, Хърт казва: "Няма ниво, на което този филм да заслужава някаква награда – нито на ниво техника, сценарии, актьорско представяне или операторско майсторство. Ще се откажа от Академията, ако филмът спечели някакъв “Оскар”.

Но преди да поискате да линчувате двукратно номинирания за “Оскар” актьор, би трябвало да вземете предвид и факта, че той не е единственият разочарован. Авторът Фредерик Форсит не беше също впечатлен, обявявайки, че му е било доста трудно да остане буден по време на прожекцията. Остава да се запитаме дали случайно в залата не са пуснали друг филм.

Със съдействието на списание "Екран"
Copyright © 2024 Dir.bg.