От премиерата на “Голяма риба

05.02.2004 г.
От премиерата на “Голяма риба”Ето как протече премиерата на “Голяма риба”: Беше претъпкано с известни личности, повечето от които бяха твърде заети да си търсят по-добри места и затова не забелязаха невероятната обстановка, която ги заобикаляше.

Всъщност градчето на “Warner Bros.” се беше преобразило в стил а’ла Тим Бъртън. Вместо червен килим имаше пътека от зелена трева, заобиколена с храсти и дървета и населена от разни странни дами и господа, акробати и клоуни.

Хелена Бонъм Картър придружаваше партньора си Тим Бъртън за снимките, но не се спря за да говори с никой, понеже баща й починал през уикенда и тя нямаше желание да отговаря на въпроси на пресата. Но за сметка на това Бъртън се спря и поговори с нас.

Говорейки за “Голяма риба”, Тим Бъртън наблегна на значението, което проектът имал за него от лична гледна точка: “Третирах всичко персонално, но баща ми почина преди да направя филма и мислих много за това колко абстрактна може да бъде тази връзка и колко е трудно понякога да изразиш чувствата си във връзката бащи-деца. Когато взех сценария, си помислих, че в него се говори за тази връзка директно. Беше невероятен начин да изследваш тези взаимоотношения и да постигнеш един вид катарзис. Дори може да се каже, че това е евтина форма на терапия, която ми помогна да преодолея някои неща в личния си живот”.

Юън Макгрегър каза за режисьора си: “Той е много компетентен в работата си и знае много точно какво върши като режисьор. Не си хабиш нервите, когато работиш с него, така че имаш възможност да играеш и да експериментираш, а той ти дава място и време за това.”

За филма звездата от “Star Wars” каза: “Става въпрос за едно семейство и това е наистина трогателна история за възстановяването на връзката между баща и син.”

А на неизбежния въпрос за “Star Wars”, Юън каза: “Беше ми приятно да работя с Джордж Лукас по онова време.”

Със съдействието на списание "Екран"
Copyright © 2024 Dir.bg.