Създаден по произведение на майстора на съдебния роман Джон Гришам `Присъда за продан` е изключително увлекателен и напрегнат трилър...

Създаден по произведение на майстора на съдебния роман Джон Гришам `Присъда за продан` е изключително увлекателен и напрегнат трилър...Джийн Хекман е в ролята на  скъпо платен и безскрупулен съдебен “консултант”, който не би се спрял пред нищо, за да осигури необходимото му решение на съдебните заседатели в експлозивен процес. Със заложени човешки съдби и милиони долари, посредникът повежда смъртоносно опасна битка със съдебен заседател (Джон Кюсак), мистериозна жена (Рейчъл Вайс) и честен адвокат (Дъстин Хофман). Филмът отбелязва първото екранно сътрудничество на легендите в киното Джийн Хекман и Дъстин Хофман.

Като завежда съдебно дело срещу могъщ оръжеен консорциум, който смята за отговорен за убийството на съпруга й, млада вдовица от Ню Орлиънс задвижва процес за много милиони долари. Но това е дело, което може да бъде решено, преди дори да е започнало – единствено на базата на селекцията, манипулацията и в крайна сметка, опитът за “кражба” на съдебните заседатели.

Пред съда вдовицата е представлявана от Уендал Рор (Хофман), вежлив, почтен адвокат от Юга с морал, искрено убеден в правотата на клиентката си. Негов опонент привидно е адвокатът, педставляващ корпорацията. Но в действителност, защитникът на корпорацията е само параван за действията на Ранкин Фич (Хекман), брилянтен и безскрупулен консултант по избора на съдебните заседатели.

Във високо технологичен команден център, изграден в изоставен склад в стария френски квартал, Фич и екипът му работят по наблюдението и оценката на потенциалните съдебни заседатели. Фич ще научи всичко за живота на всеки от евентуалните членове и стратегически ще манипулира процеса на избирането им. Единственият приемлив резултат е перфектното жури, което би гласувало в изгода на неговия клиент.
Copyright © 2024 Dir.bg.