Римейк на “Предизвестена смърт” и на “Гробище за домашни любимци

15.03.2004 г.
Римейк на “Предизвестена смърт” и на “Гробище за домашни любимци”Можем да признаем факта, че Гор Върбински свърши страхотна работа като направи римейк на японския трилър на Хидео Наката “The Ring” – “Предизвестена смърт”, специално за западната публика. Е, може да не е чак толкова ужасяващ, колкото предишния, но филмът определено ни дава пространство за размисъл всеки път, когато телефонът звънне.

Продължението, което в момента е в етап на предварителна продукция “The Ring 2” ("Прeдизвестена смърт 2"), вдъхва по-малко доверие, тъй като се планира да се разграничи коренно от японския си първоизточник и да проправи само пътя си през страната на ужасите. Предложеният режисьор Ноам Муро се отказа от проекта миналата седмица, а самият Хидео Таката е в преговори, за да запълни вакантното място.
Римейкът на “The Ring” ще бъде първият американски проект за Наката, но това е най-добрият режисьор, който би могъл да се справи със задачата.

И като говорим за римейкове на филми на ужасите, трябва да споменем, че идва продължението на “Гробище за домашни любимци” по Стивън Кинг, а авторите на “Лице назаем” Майк Върб и Майкъл Колиъри пишат сценария. Възкресявайки (за съжаление) разказа на Кинг за семейство, чието гробище за домашни любимци е построено върху древно индианско гробище, филмът следва идеята, че всичко, което е заровено там, ще възкръсне. Това не ви ли е познато?

Със съдействието на списание "Екран"
Copyright © 2024 Dir.bg.