Пожарникари обляха със студена вода проекта на Бойл

09.04.2004 г.
Пожарникари обляха със студена вода проекта на БойлПоследният проект на Дани Бойл, британския режисьор, който стои зад “28 Дни по-късно” и “Трейнспотинг”, беше потушен от група американски и канадски огнеборци.

Снимките на “3000 Degrees” трябва да започнат следващия месец. Във филма, който е базиран на истински случай, участват Ед Харис и Уди Херелсън. Историята разказва за истински пожар, който избухнал в склад в Уорчестър, щата Масачузетс през 1999 г. и в който загинали 6 пожарникари. Пожарът бил предизвикан от двойка, която живеела в запуснатия склад и която избягала, оставяйки пожарът да се разпростре извън контрол. Пожарникарите претърсили склада за бездомници, мислейки, че може някой да живее там и няколко от тях загинали.

Началникът на пожарната в Уорчестър, каза, че протестът им е основан единствено на чувствата на семействата, които са загубили близък човек в този пожар. Това би ги накарало да се върнат отново назад към трагедията. “Пожарът трябваше да бъде спрян. Помолих братята си да не участват. Битката с пожара беше предварително решена. Ние всички се събрахме и направихме най-необходимото за пожарникарите и техните деца. С удоволствие разбирам, че “Warner Bros.” не са дали зелена светлина на проекта.”

“Warner Bros.” обявиха, че няма да подкрепят проекта “на този етап”, но феновете на Бойл могат да бъдат спокойни, тъй като наскоро той приключи снимките си по “Millions” с Джеймс Несбит и Дейзи Донован.

Със съдействието на списание "Екран"
Copyright © 2024 Dir.bg.