Ново DVD и видео през май

05.05.2004 г.
Ново DVD и видео през майЕто, че и последната част от “Властелинът на пръстените” тръгна към  домашното ви кино. С излизането на “Завръщането на краля” вече можете да проследите цялата трилогия и да се насладите на усещането и атмосферата, които се излъчват само от историята в нейната цялост.

За разлика от месец април, когато във видеотеките наистина се изсипа поток от качествени филми, май предлага малко стойностни заглавия. Сред забавните истории се открояват Шантав петък и Роднини под прикритие. Първият разказва историята на майка и дъщеря, които разменят местата си след китайска магия за “търпимост” и всяка открива, че ежедневието на другата не е чак толкова безоблачно или безотговорно, както изглажда отстрани. Филмът може да се похвали със свежо чувство за хумор и с чудесното актьорско изпълнение на Джейми Лий Къртис и младата надежда Линдзи Лоън.

Роднини под прикритие пък е екшън комедия за двама татковци на бъдещи младоженци. Единият е нахакан и доста пъргав, а другият – скромен и малко комплексиран. Майкъл Дъглас и Албърт Брукс създават една неустоима комбинация от чар и динамика.

Както винаги по-любопитни са филмите, които излизат директно на видео и сред тях през май се открояват няколко добри заглавия. Съзвездие от европейски актьори ви очаква в Къщата в Умбрия”, който разказва за провинциалното италианско имение на романтична англичанка. Най-хубавото в историите от този тип са идиличната атмосфера и груповите портрети (Помните ли “Чай с Мусолини”?... Е, можете да си го намерите на видео!).

Сред по-сериозно драматичните истории се открояват Алии Тринайсет. Филмът за Мохамед Али, който така и не дочакахме на кино, е режисиран от екшън-майстора Майкъл Ман (“Жега”). Изпълнителят на главната роля Уил Смит се отказа за малко от звездните си изпълнения и блокбастърите, за да претвори на екрана най-интересните години от биографията на знаменития  боксьор.

Тринайсет отново е историята на майка и дъщеря, но е на светлинни години от лекотата и шеговития тон на Шантав петък”. Филмът разказва за порастването на две приятелки и трудния път на емоционалното съзряване, изпълнен с опасни капани и фатални отклонения.

И накрая, за почитателите на крими трилъра добър избор е филмът “Грях” , в който Винг Реймс (“Невъзможна мисия”) и Гари Олдман се сблъскват в зоната на отмъщението.

Нет Фокус
Copyright © 2024 Dir.bg.