Харисън Форд се завръща в космоса в “Godspeed”

27.05.2004 г.
Харисън Форд се завръща в космоса в “Godspeed”Харисън Форд ще се завърне към голямото черно следващата година, превъплъщавайки се в ролята на астронавт във предстоящия филм на Джеймс Камерън “Godspeed”. Не, Камерън не е решил да наруши мълчанието си (като оставим настрана няколко документални филма, той не е сядал на режисьорскот място вече седем години (след хитовия “Титаник” от 1997 г.), той ще бъде продуцент на филма. “Е, тогава какво ни е грижа?” бихте попитали вие. Ами, просто и логично е, че чрез този филм Харисън Форд бележи триумфалното си завръщане към жанра фантастика. Той не е стъпвал в открития космос след един малък филм от 1983 г., на име “Завръщането на Джадаите”. Може и да сте го чували.

След като напоследък кариерата на Форд бележи спад (“Холивудски ченгета” и “K19” са едно добро доказателство за това), вероятно завръщането към средата, която ни докара Хан Соло, е това, от което се нуждае Форд, за да се измъкне.
Действието в “Godspeed” изглежда ще се развива в близко бъдеще, на борда на международен космически кораб (нали ви казахме, че е фантастика). Но една по-реалистична последователност от събития, един фатален дефект, който е открит и опасна ситуация на живот и смърт заплашват екипажа на кораба със смърт.

Естествено, това се оказва още един проект, който дели Форд от “Индиана Джоунс 4”, но като се има предвид колко задачки има и пред Спилбърг, може да се окаже, че Форд прави добре като се занимава с нещо междувременно.

Със съдействието на списание "Екран"
Copyright © 2024 Dir.bg.