Премиерата на "Хари Пoтър и затворникът от Азкабан" в Лондон

01.06.2004 г.
Премиерата на В неделя, 30-ти май се състоя премиерата на поредния филм за Хари Потър "Хари Пoтър и затворникът от Азкабан".

Лондон и по-точно “Лестър Скуеър”, вече е бил свидетел на две от премиерите на "Хари Потър", след като популярната детска книга беше филмирана. Но явно силното желание на обществото за магии не е намаляло, тъй като млади и стари фенове бяха застанали от двете страни на червения килим, което поставя събитието на равно с премиерата на "Властелинът на пръстените: Завръщането на краля".

Много от феновете били там още в пет сутринта. Освен тях имаше и доста известни личности като Кейти Холмс, Матю Лийърд и Боб Хопкинс, без да броим звездния актьорски състав.

"Това е фантастично - казва Роби Колтрейн. - Мисля, че това е един от най-добрите филми, които някога съм виждал. Алфонсо Куарон е гений".
При появяването на трите млади звезди публиката избухна в аплодисменти, а те раздаваха автографи и гледаха наоколо като че ли са правили това през половината си живот, което всъщност е истина.
"Обичам го! - казва Даниъл Радклиф. - Дори след три филма, наистина го обичам. Фантастично е и може би няма друго нещо, кето бих правил с такова желание."

"Така е - казва Рупърт Гринт. - Страхотно е, но когато всичко приключи и трябва да се върнеш в училище става гадно."

Заедно с Ема Уотсън, Радклиф и Гринт се разходиха парадно напре-назад, като правеха пауза само да приветствуват режисьора Алфонсо Куарон, без когото това събитие нямаше да бъде възможно.

Призната за най-добрата книга от серията, "Затворникът от Азкабан" е силно впечатляващ и на екрана: Мисля, че това е най-добрият филм за сега - казва писателката Роулинг. - И никога преди това не съм виждала толкова възторжена тълпа."

Със съдействието на списание "Екран"
Copyright © 2024 Dir.bg.