“Шрек” спира глобалното затопляне

04.06.2004 г.
“Шрек” спира глобалното затоплянеНай-дългият уикенд в Америка – 4-дневен, се отрази на класацията по приходи, но с неочаквани резултати. “Шрек 2” събра огромната сума от 92 милиона долара, като се има предвид, че дебютира миналата седмица.

Това е рекорд за втори уикенд, след премиерата. “След утрешния ден” натрупа приходи в размер на 86 милиона долара – най-голямата сума, събрана от филм, който не дебютира на първо място в класацията по приходи. Но това ни доказва все пак, че екологичните проблеми вълнуват публиката, или че просто им е било любопитно да видят Лос Анджелис разрушен. Както и да е, това е най-печелившият уикенд с общи приходи в класацията – 240 милиона долара.

Приходите на останалата част от филмите не предложиха никакви изненади. “Троя” се задържа на третото място с приход за уикенда 15 милиона долара, докато комедията с участието на Кейт Хъдсън “Raising Helen” зае четвъртото място с 14.2 милиона долара.

“Soul Plane”, с участието на Снууп Дог, Метод Мен и Том Арнолд дебютира със сумата от 7 милиона, а независимите филми като “Super Size Me”, “Saved!” и “A Day Without A Mexican” имаха добри приходи, но ограничени от появата на двата блокбастъра. Както и да е “Хари Потър и затворникът от Азкабан” излиза по кината в Америка в петък и се очаква и той да събере голяма сума.

Със съдействието на списание "Екран"
Copyright © 2024 Dir.bg.