Любопитно за създаването на филма

Любопитно за създаването на филмаСолидна група професионалисти, вложили уменията си в редица филми на братята Коен, отново са в екип с тях за Убийците на старата дама – операторът Роджърс Декинс (8 филма с Коен), художникът Денис Гаснър (6 филма), дизайнерката на костюмите Мери Зофърс (7 филма), отговорникът по спец. ефекти Питър Чесни (7 филма).

Носителят на Оскар Гаснър намира сътрудничеството за голямо предизвикателство. “За мен беше истинско удоволствие да бъда отново част от екипа. Техните проекти са винаги толкова стойностни заради безпогрешната организация, която влагат във всеки свой филм.”


За образа на Дор, Зофърс казва, че той е бил представен като мъж в кремав костюм, който напомня за Едгар Алън По, “но всъщност първият, който ми мина през главата, беше Марк Твен”.


Въпреки че Убийците на старата дама е комедия и като такава не изисква чак толкова каскадьорски изпълнения и спецефекти, все пак координаторът на каскадите Джери Хюит и координаторът по спецефектите Питър Чесни има върху какво да работят.

"Най-голямата ни екшън-сцена е експлозията в тунела", казва Итън Коен.
"Палачинката" се взривява в тунела, докато копае", обяснява Чесни. "Трябваше да го изстреляме навън. Но това не е нормална експлозия; повече е като комедийна гимнастика с последвал я взрив."

Тази сцена изисква точно отмерване на времето и голямо пневматично оръдие, което катапултира каскадьора по точно определена траектория. "Каскадьорът бива изхвърлен със скорост 20 мили в час, така че трябва да се приземи плавно и адекватно, за да играе и в следващата сцена, след като излиза от тунела", обяснява Чесни.  "Това не е просто като да метнеш някого през стаята. Цяло изпълнение е. В това се състои голямата разлика."


Рамо до рамо с членовете на видния екип на братята Коен е дресьорката на животни  Кристи Мийл. "Във филма има много екшън-сцени с животни", казва Итън, имайки предвид не само котката Пикълс и гарванът на моста, но също и най-показателната за "Палачинката" сцена."Имахме куче в противогаз. Беше забавно да гледаш как Кристи обучава един английски булдог да се прави на умрял". "Трябваше да научим кучето да се преструва истински, така че "Палачинката" да го върне към живота. Голям майтап", казва Мийл.

А щом в цялата работа се забъркала и котката Пикъл, никой от екипа на филма не бил сигурен какво може да очаква. "Те са прочути с неподатливостта си на дресировка. Но Кристи постигна с тях някои наистина забележителни неща", обяснява Итън Коен.

В ролята на Пикълс се изявяват няколко идентични котки, всяка с различно поведение. Котките могат да се научат да реагират на незабележим знак. Номерът е да имаш отбор. В нашия отбор имахме десет котки и за всяка сцена използвахме три различни.

Въпреки че, както става ясно, крадците, намерили убежище в мазето на г-жа Мансън са доста по-малко заинтересовани от класическа музика, отколкото от това да ограбят Кралицата на бандитите, Джоуел и Итън Коен, както обикновено, са направили музиката съществен елемент от своя филм.

Госпъл-музиката е фокусът в саундтрака, но това не означава, че е единственият елемент. "В Убийците на старата дама имаме комбинация от госпъл-музика, хип-хоп и барокова камерна музика. Това определено е едно от нещата, с които този проект привлича вниманието", казва Джоуел Коен.
Copyright © 2024 Dir.bg.