Дейвид Духовни - любимецът на всички параноици - портрет

07.08.2004 г.
Дейвид Духовни - любимецът на всички параноици - портретДейвид Духовни - любимецът на всички параноици и почитатели на конспиративните теории, навършва 44 години. Разбира се популярността дойде от ролята на агент Мълдър в красивия и странен сериал Досиетата Х. Преди това дейвид се нимаше в слабо популярни еротични сериали за кабелната телевизия (у нас сме го гледали в Дневниците на Червенита обувка). Още преди това се снимаше в реклами за списания, съвсем гол, с чаша чай, поставена на стратегическо място. В един скорошните си филми, Фронтално на Стивън Содърбърг на Стивън Содърбърг, играе холивудски шеф, който умира с усмивка на уста на кушетката за масаж. А на снимачната площадка на последния, Кони и Карла, развеселил актрисата в главната роля като скрил в чантата й незабелязано, направена лично с полароид снимка на задника си...

Духовни е роден в Ню Йорк. Тихото и трудолюбиво дете се учи добре и след завършване на гимназия започва да учи в английска литература в Принстън, а дипломата си получава от не по-малко престижния университет Йейл. Успоредно със ученето в Йейл започва да посещава актьорски курсове в Ню Йорк и започват и първите му театрални изяви на сни в оф-Бродуей. Докато през 1987 се отказва да продължи работата по докторската си дисертация и се отдава изцяло на актьорския занаят.

Първата му работа в киното е малка роля в Работещо момиче (ако си спомняте тази комедия с Харисън Форд, Сигорни Уивър и Мелани Грифит. По-късно се включва за няколко епизода в Туийн Пикс -- там ролята също не е много голяма, но пък му е трудно забравима -- той беше агента на ФБР, който се обличаше само с женски дрехи. Следват още роли без особено значение във филми, не оставили трайни впечатления (с изключение на "Чаплин").

Тихото и трудолюбиво дете се учи добре и след завършване на гимназия започва да учи в английска литература в Принстън, а дипломата си получава от не по-малко престижния университет Йейл. Успоредно със ученето в Йейл започва да посещава актьорски курсове в Ню Йорк и започват и първите му театрални изяви на сни в оф-Бродуей. Докато през 1987 се отказва да продължи работата по докторската си дисертация и се отдава изцяло на актьорския занаят.


По-късно се включва за няколко епизода в Туийн Пикс -- там ролята също не е много голяма, но пък му е трудно забравима -- той беше агента на ФБР, който се обличаше само с женски дрехи. Следват още роли без особено значение във филми, не оставили трайни впечатления (с изключение на "Чаплин").

Репутацията му на чувствителен секс символ идва с ролята на Джейк в сериала на Шоутайм ”Дневниците на Червената обувка”. Но разбира се, окончателно в светлината на холивудските прожектори го постави ролята му на ФБР-агента Фокс Мълдър в Досиетата Х.
Но разбира се, окончателно в светлината на холивудските прожектори го постави ролята му на ФБР-агента Фокс Мълдър в Досиетата Х.
През 1997, Духовни разочарова дълбоко многобройните си почитателка, като се ожени за Теа Леони, звездата на комедийния сериал The Naked Truth, а по-късно Джурасик парк и Лоши момчетаа по-късно Джурасик парк и Лоши момчета. Първата им дъщеря, Мадлин Уест Духовни, се роди две години след сватбата.

1997, Духовни разочарова дълбоко многобройните си почитателка, като се ожени за Теа Леони, звездата на комедийния сериал The Naked Truth, а по-късно Джурасик парк и Лоши момчетаа по-късно Джурасик парк и Лоши момчета. Първата им дъщеря, Мадлин Уест Духовни, се роди две години след сватбата.

Духовни се отказа от Досиетата Х през 2000-натат година, и оттогава сме имали възможността да го гледаме в Върни се при мен (романтична комедия с Мини Драйвър), Еволюция (фантастична комедия с Джулиан Мур) и през (фантастична комедия с Джулиан Мур) и през 2002 Фронтално (нискобюджетен експеримент на Содърбърг, но пък с Джулия Робъртс)(нискобюджетен експеримент на Содърбърг, но пък с Джулия Робъртс). Предстои да го видим в криминалната комедия Кони и Карла (с Ния Вардалос и Тони Колет) и в драмата House Of D. Говори се, че през 2006 ще се върне там, където винаги е бил най-на мястото си -- в Досиетата Х 2. Стискаме палци.

2000-натат година, и оттогава сме имали възможността да го гледаме в Върни се при мен (романтична комедия с Мини Драйвър), Еволюция (фантастична комедия с Джулиан Мур) и през (фантастична комедия с Джулиан Мур) и през 2002 Фронтално (нискобюджетен експеримент на Содърбърг, но пък с Джулия Робъртс)(нискобюджетен експеримент на Содърбърг, но пък с Джулия Робъртс). Предстои да го видим в криминалната комедия Кони и Карла (с Ния Вардалос и Тони Колет) и в драмата House Of D. Говори се, че през 2006 ще се върне там, където винаги е бил най-на мястото си -- в Досиетата Х 2. Стискаме палци.

Нет Фокус
Copyright © 2024 Dir.bg.