Артур и Гуиневир

Артур и ГуиневирОще от самото начало Джери Брукхаймър и Антоан Фукуа искат да съберат международен актьорски състав, който да отговаря на историческата истина. "Смятам, че е съвсем на място да се опитаме да бъдем възможно най-автентични", казва Джери Брукхаймър. Първата стъпка е да включим във филма представители на различни страни."

 За да съберат някои от най-добрите актьори от Ирландия, Англия, Европа и Австралия Брукхаймър и Фукуа се допитват до кастинг-режисьора на Карибски пирати: Проклятието на Черната перла. "Исках изцяло нова и свежа идея и исках това да намери отражение и върху актьорския състав.", казва Фукуа. "Исках такива, които да са европейци и които добре познават историята за крал Артур: история за един мъж, който е наполовина британец, наполовина римлянин. Понякога си мисля, че не е много подходящо да гледаш някой известен актьор в ролята на крал Артур, когато има толкова много други актьори, способни да придадат на образа му истинска автентичност."

  "Ако някой известен актьор играе Артур, очаквате Артур да направи това, което би направил самият актьор," обяснява Фукуа. "Ако той не е толкова познат на публиката, не може да предвидите какво ще се случи. Той е много по-земен."

  Англичанинът Клайв Оуен е в главната роля - предводител на Сарматските рицари. "Гледах Клайв в "Crоupier" преди няколко години и си помислих, че той е един наистина интересен и талантлив актьор", казва Джери Брукхаймър. "Исках да измислим проект, по който да работим заедно и после той се появи - точно за него. Той притежава обаяние и присъствие на екрана, идеални за ролята на Крал Артур."

Английската актриса Кира Найтли играе Гуиневир, силната и непоколебима жена, която е точно копие на своето време. Джери Брукхаймър веднага предлага Кира да играе войн. "В Карибски пирати Кира е свежа, изключително красива и невероятно добра актриса", казва той. "Тя направи много за филма, който беше голям хит, и искаме отново да работим с нея."

 Кира признава, че Гуиневир много умело манипулира Артур за своята кауза, така както добре борави с лък или ласо. "Тя не е девойка в беда", казви Кира. "Единствената Гуиневир, която сме познавали до този момент, е била винаги под закрилата на някой мъж, без да може да направи нещо сама, когато е в опасност. Нашата Гуиневир е много по-силна. Тя е боец, войн, който се сражава рамо до рамо с мъжете - а тя има за какво да се бори. Всичко това е основано на исторически факти - жените са се сражавали наравно с мъжете. Това обаче никога не е било показвано преди."

  В добавка към тази необикновенна  част, възможността да работи с останалата част от актьорския състав също е привлекателна. "Клайв Оуен е забележителен," казва Найтли. "Той е страхотен, така като и Йоан Гръфит - всъщност всеки приляга на ролята си. Имах край себе си седем левенти; за какво повече може да си мечтае едно момиче?"
Copyright © 2024 Dir.bg.