За Началото

За НачалотоШумни аплодисменти огласят дълбоката фермерска долина в югоизточна Пенсилвания. На лицата на актьорите от `Селото` се появяват широки усмивки от вълнението, когато за пръв път виждат "построеното на четиридесет акра село". Екипът, усърдно работил по конструкциите и декорите, е горд от общото одобрение. След усилия от два месеца и половина `Селото` на М.Найт Шаямалан става реалност.

Само след седмица ще започне филмирането на Селото, а актьорският състав сега седи пред красиво, изглеждащо като истинско село от 1897 година селце, което едва ли са си представяли така, когато прочитат сценария на М.Найт Шаямалан в началото. Шаямалан лично ги развежда из Селото, показвайки им къщите, училището, часовниковата кула. Разпалено обяснява кои сцени къде ще се снимат.

По време на кастинга Шаямалан е съвсем прям с актъорите. Ако искат да участват в Селото трябва да посветят три седмици от времето си, за да се опознаят на лагер преди началото на снимките. Както казва Шаямалан: "Исках да изградя една истинска общност от хора, които да имат нужда да се оповават един на друг, за да оцелеят. Не исках просто да пресъздам моето виждане за филма. Исках да бъда изненадан, дори сепнат. Исках, когато идвам да работя, да не зная предварително какво ще се случи, и единственият начин това да се стане е, ако актьорите приемат истински филма, заставайки до мен."

Актьорите посещават истински ферми от онова време в Пенсилвания, за да се научат как да дерат и щавят животни, как да правят свещи, да се занимават с ковачество и дърварство, да бият масло и да стрижат овце.

Сигорни Уивър нарича орането "сърфиране в калта", което много й допаднало.
Copyright © 2024 Dir.bg.