"Степфордски съпруги" - за филма

В търсене на перфекционизма, “Степфордски съпруги”, показва какъв е истинският смисъл на това да останеш човек като погледнеш през съвършената обвивка на една  иделична общност, сгушена в нашия толкова несъвършен свят. С участието на изключителния актьорски състав - Никол Кидман, Матю Бродерик, Бет Милдър, Кристофър Уокън, Фейт Хил и Глен Клоуз, комедийният трилър "Степфордски съпруги" представя една общност, която се осмелява да бъде перфектна и научава, че да се греши е човешко.

Джоана Ебърхарт (Никол Кидман)си мисли, че е достигнала висините на в своя живот. Най-младият президент в историята на телевизионната мрежа EBS, тя има също привлекателен съпруг и две красиви деца. На пръв поглед животът на Джоана изглежда просто перфектен..., докато не идва онзи катастрофален ден, когато всичко около нея се срива. Уволнена е от работа,  бракът й е засташен, неспособна е да си спомни къде децата й ходят на училище. Джоана започва да изглежда като някой, който трябва да се подложи на електрошокова терапия.

Пред Джоана и съпругът й Уолтър (Матю Бродерик) няма друга възможност да се справят с трудностите, освен да заминат с децата си в райското местенце  Степфорд в щата Кънектикът и да започнат от начало.
Но нещо странно се случва в старомодното малко градче Степфорд, което буди подозренията на Джоана. И не само нейните.

Боби Марковиц (Бет Милдър), която наскоро се е преместила в града с раздразнителния си съпруг Дейв (Джон Ловиц) и Роджър Бенистър (Роджър Барт), архитект, който идва в Степфорд с надеждата да спаси застрашената си връзка с консерватиния си приятел Джери (Дейвид Маршал Гранд), също се питат какво става.
Това са съпругите. Всички те са станали като Клер Уелингтън (Глен Клоуз) - красива, жизнерадостна и необикновенно изобретателна в домакинството.

Могат да пекат сладкиши, да боядисват къщата, да косят, да си играят с децата и да приветстват съпрузите си в дантелено бельо в края на напрегнатия ден.

Обезпокоена от изумителните, но властни жени, които тя среща в Степфорд, Джоана е наистина смутена. От друга страна, Уолтър не би могъл да да бъде по-щастлив. Той е особено впечатлен от Сдружението на мъжете в Степфорд, подобен на крепост дом в центъра на града."Този град, тези къщи, всичко тук  е като сбъдната мечта", говори разпалено Уолтър.

"Животът, такъв какавто трябва да бъде. "

Докато Джоана Ебъртхарт не разбира какво става всъщност.
Copyright © 2024 Dir.bg.