"Мечтатели" - за актьорите

Майкъл Пит

(МАТЮ)

Майкъл Пит играе ролята на младия американски студент Матю, който прекарва повечето си време в Париж в Кинотеката, където се запознава с Тео и Изабел.

През лятото на 2000 година Майкъл Пит е избран от списание Filmmaker за едно от 25-те лица на младото независимо кино за ролята си в хита от Сънданс HEDWIG AND THE ANGRY INCH. Той продължава работа си с известни алтернативни режисьори като Лари Кларк в BULLY и Гус Ван Сант във “Да откриеш Форестър”. По-късно Пит партнира на Сандра Бълок в “Убийства по учебник” на Барбет Шрьодер. След последните му филми е “Селото” на М. Найт Шиамалан. А в момента снима отново с Гус Ван Сант, който му е поверил ролята на Кърт Кобейн в дългоочаквания му проект за фронтмена на “Нирвана”.

Майкъл Пит също така е прогресиращ музикант, наскоро записал първия си албум с групата си PAGODA.

Луис Гарел

(ТЕО)

Луис Гарел играе Тео, млад френски студент и постоянен посетител на Кинотеката, който се сприятелява с Матю и го кани да прекара известно време в тях, когато родителите му заминават на почивка.
Гарел е играл в CECI EST MON CORPS на Родолф Маркони, а след :Мечтатели” ще партнира на Изабел Юпер във филма на Кристоф Оноре MA MÈRE.

Ева Грийн

(ИЗАБЕЛ)

Ева Грийн играе Изабел, сестрата на Тео, споделяща любовта му към киното. “Мечтатели” е нейния дебют в киното, който бързо я издига до едни от най-добрите роли за млади актриси в съвременното кино. Следващите филми с нейно участие са ARSÈNE LUPIN, където партнира на Кристин Скот Томас и KINGDOM OF HEAVEN, където се снима с Орландо Блум и Лиам Нийсън, под режисурата на Ридли Скот.
Copyright © 2024 Dir.bg.