На видео и DVD през ноември

03.11.2004 г.
На видео и DVD през ноемвриАко не ви остава време да проверите как тече животът в киносалоните и ще пропуснете дори “Киномания”, светът на домашното видео може да ви предложи някои къде по-арт, къде по-забавни приключения.
Най-назад във времето ни връща “Набеденият виновен”, на маестро Хичкок, който в характерния си полу-криминален, полу-психо стил ни разказва историята на един мъж, изпратен по погрешка в затвора за убийство. Ако никога не сте гледали Хенри Фонда, сега е моментът да се “запознаете”.

Двайсет и девет години по-късно, през 1986 г., Жан-Жак Бенекс - един от бунтарите във френското кино, екранизира скандалния роман на Филип Джиан “Бети Блу – 37,2є сутринта”. Това е дебютна роля за 21-годишната Беатрис Дал. Нейната жадна за живот, взривоопасна Бети, лепва на актрисата етикета “лошо момиче”.

Три години след това едно друго лошо момиче се развихря в “Скандал”, базиран на действителен политически скандал от 1963 г., известен като “Аферата Профумо”. Прелъстителната Джоан Уоли (по онова време съпруга на Вал Килмър) играе танцьорка, която неочаквано се оказва замесена в интригите на Консервативната партия в Англия.

Следващите предложения за ноември за по-скорошни. Две от тях имат любопитна съдба. “Насрещен прозорец” (или още “Прозорецът отсреща”) и “Слънчеви понеделници” току-що излязоха по екраните, така че видеоманите ще могат да ги гледат почти едновременно с кинозрителите. Първият е италианска драма, в най-добрите традиции на киното от Апенинския полуостров и разказва за млада жена, която е раздвоена между двама мъже. Вторият е испанска драма, която умело смесва южни страсти и социален реализъм, безработица, закачки и чара на Хавиер Бардем.

На видео излизат и два от най-хвалените американски филма за 2003 г. “21 грама” на мексиканеца Алехандро Гонсалес Иняриту преплита три истории на хора живеещи на ръба. “Изгубени в превода” на София Копола е любопитен разказ за няколко дни от живота на двама самотници в Токио.

В случай обаче, че не си падате по драмите, имате възможност да се пострахувате с “Таен прозорец” по Стивън Кинг, където Джони Деп прави блестяща роля като писател отшелник; да поскачате по фасади с Питър Паркър от “Спайдър-мен 2” - посветени казват, че филмът е дори по-добър от първата част; или да проверите как режисьорът на “И твойта майка също” Алфонсо Куарон се е справил с терзанията на поизрасналите магьосници в “Хари Потър и затворникът от Азкабан”.

Нет Фокус
Copyright © 2024 Dir.bg.