Мур и Гибсън изключени от наградите Златен глобус (но не съвсем)

14.11.2004 г.
Мур и Гибсън изключени от наградите Златен глобус (но не съвсем)Те може да са предизвикали противоречия и скандали, както и да са напълнили киносалоните, но два от филмите за които най-много се говори – „Страстите Христови” и „Фаренхайт 9/11” няма как да се състезават за една от най-престижните холивудски награди.

И обратно на известни внушения - причината не е, че тези филми не са харесват на определени влиятелни кръгове.

За Асоциацията на чуждестранните журналисти в Холивуд, която на 16 януари ще раздаде наградите Златен Глобус – най-важният предвестник на Оскарите, причините са в изцяло в правилника. „Страстите Христови ” не може да се състезава в категорията за драма, защото тя е само за филми, заснети на английски, а в Страстите се говори на арамейски и латински.

Но филмът на Гибсън за последните часове от живота Христос все пак ще участва в борбата за най-добър чуждоезичен филм.

Фаренхайт 9/11” обаче, изобщо няма на какво да се надява, тъй като при наградите Златен Глобус никога не е съществувала категория за документален филм.

Но доколкото и за двата филма няма никакви пречки да се борят за Оскар, мнозина в Холивуд се чудят дали Гибсън и Мур ще получат златните статуетки, въпреки противоречивите мнения за филмите им.

Нет Фокус
Copyright © 2024 Dir.bg.