Холивудските „50 Най-безинтересни”

24.11.2004 г.
Холивудските „50 Най-безинтересни”Режисьорът Майкъл Мур, чийто антивоенен и антиправителствен филм "Фаренхайт 9/11" предизвика буря от противоречиви мнения, оглави годишния списък на бъдещите с най-слаб интерес холивудски знаменитости.

Говорещият без заобикалки документалист е No.1 в тазгодишния списък на „50-те най-безинтересни”, публикуван от онлайн списанието FilmThreat.com.

В уебсайтът, известен с нестандартните си мнения за развлекателната индустрия, се твърди, че в списъка са "най-малко въодушевяващите, бъдещите най-слаб интерес хора в Холивуд".

Под No.2 е актрисата Холи Бери, която след Оскаровото си изпълнение в "Балът на чудовищата" предизвика само отрицателни реакции сред критиците с ролите си в "Готика" и "Жената-котка".

"Сред „50-те най-безинтересни” са все хора, оставили публиката безразлична към надменните си личности, направили лоши избори в кариерите си и страдащи от хроническа неспособност да спрат да се правят на глупаци," пише в сайта.

Мур е избран от редакторите заради огромното му его. "Съобщение за Майкъл: Помни, не винаги става дума за теб. Избий си тази идея от главата", е съветът на редакторите.

"Фаренхайт 9/11", приветстван от демократите, заради язвителната критика към президента Буш и войната в Ирак, и оплют от републиканците като евтина, лъжлива пропаганда, спечели почти 150 милиона в американския боксофис – рекорд за политически документален филм.

Мур заяви, че планира да заснеме продължение преди следващите избори.

Изпълнителният директор на Walt Disney Майкъл Айснер се класира на трето място в списъка, заради бунта на акционерите, враждебното отношение към Comcast, публичните разправии с Pixar и Miramax и поредицата филми, непостигнали очаквания успех като "Бандзата на кравите", "Аламо" и "Идалго: Океан от огън".

На 4-то място е режисьорът M. Найт Шаямалан, чийто последен трилър, "Селото" и "изненадващият му финал" се превърнаха в предизвестен провал още преди филма да тръгне по кината.

Комедийните актьори и постоянни съучастници Бен Стилър и Оуен Уилсън са следващите в списъка – с обвинение в постоянно и масово разпространяване на "серийна посредственост".

Нет Фокус
Copyright © 2024 Dir.bg.