"Бандата на Оушън 2" - отново заедно

Събирането на толкова известни актьори на едно място за втори път и добавянето и на още няколко нови за филма звезди изглеждало по-трудно отколкото плана на Дани Оушън да обере 160 милиона долара от най-добре охраняваните трезори в света.

“Всички мислеха, че ще е невъзможно да успеем да координираме толкова звезди на едно място и да завършим филма за 77 дни, както беше планирано,” спомня си Уайнтроб. “Голямото улеснение беше това, че всички актьори искаха да се снимат и в продължението.”

“Цялата група се стараеше да даде най-доброто от себе си и да работи в екип,” допълва Джордж Клуни. “Но наистина беше невероятно как всички отново се събраха на едно място и Джери някак успяваше да ги ръководи. Определено помогна и това, че всички го обичаме и се радваме да сме с него. Той е майстор в областта си и винаги знае кое е добре и кое не да се направи. Всички с удоволствие работехме и правехме каквото ни кажеше. А на всичкото отгоре, той е и адски забавен.”

“Преди бях казал, че Джери е Папата на Лас Вегас,” казва Брат Пит. “И мисля, че оттогава определено влиянието му е нарастнало.” Милите думи на актьорския екип обаче не са запазени само за продуцента Джери Уайтрауб. Всички са се наслаждавали и на работата си с режисьора Стивън Содърбърг. “Стивън е голям образ,” хвали го Мат Деймън. “Никога не съм виждал толкова силно развита работна етика.” “За Стивън всеки ден от снимките е работа от начало до край – снимане, монтаж, разработване на идеи,” казва Джордж Клуни.

“Харесва ми напрежението на снимачната площадка на Стивън,” разказва носителката на Оскар Джулия Робъртс (Най-добра актриса, “Ерин Брокович”, 2000г.). “Това ми е четвъртият филм с него и никога не се мотаем или губим времето си с глупости, така ентусиазмът на хората силно пада.” А когато Джулия разбира, че е бременна и то с близнаци малко преди началото на снимките, Содърбърг и сценаристът Джордж Нолфи се постарават умело да вмъкнат и този детайл във филма.

В допълнение към актьорския екип участвал и в първия филм, “Бандата на Оушън 2” приветства и още две нови звезди – Катрин  Зета-Джоунс и Венсан Касел.

Катрин Зита-Джоунс вече е работила със Стивън Содърбърг и по филма “Трафик”, за който взима и Оскар за поддържаща женска роля.
“Събрахме две от най-красивите жени на света в един филм,” хвали се Уайнтроб. “Джулия е прекрасна актриса, но имахме нужда от още една жена актьор за ролята на Изабел. И двамата със Стивън познаваме Катрин отпреди и бяхме единодушни в избора си.”

За ролята на Франсоа Тулур, богатият европейски плейбой, който за забавление осъществява и дръзки обири, Содърбърг избира международно признатия френски актьор Венсал Касел, звезда от филми като “Елизабет” и “Шрек”. Двамата случайно се срещат на фестивала в Кан през 2003 и Содърбърг пита Касел дали би бил заинтригуван от ролята. Касел моментално се съгласява дори без да е чел сценария.

“Щом режисьор като Стивън ти прави предложение, знаеш, че можеш да му се довериш,” казва Касел. “Още от първия ден всички актьори от екипа ме посрещнаха с отворени обятия и ме приветстваха в групата. Много беше хубаво, тъй като те знаят много добре как да се забавляват, докато работят заедно.”

“Наблюдавам работата на Венсал Касел от известно време и винаги съм го харесвал,” казва Стивън Содърбърг. “ Още щом започнахме работа по сценария, казах на всички, че искам той да играе Тулур. Имах чувството, че ще се впише добре в групата и ще му е лесно и приятно да работи с нас. Така и стана. Всички го приветстваха. Той е много забавен, много умен и веднага стана част от играта, което беше много приятно.”
Copyright © 2024 Dir.bg.