Саундтракът към филма и изненадващото участие на Стивън Тейлър

Саундтракът към филма и изненадващото участие на Стивън ТейлърОще от 1984 г. Земекис и именитият композитор Алън Силвестри се радват на плодотворна и успешна съвместна работа. Силвестри е номиниран за Грами за работата си върху “Кой натопи Заека Роджър” и “Завръщане в бъдещето”, а “Форест Гъмп” му носи номинации за Оскар и Златен глобус. “Полярен експрес” е единадесетият съвместен проект на двамата творци. Земекис отбелязва, че двамата имат несравнима хармония. “Музиката му винаги е великолепна. Разчитам на него да въплъти емоционален пласт в историята, да ми помогне за подчертаването на чувствата на героите. За филм като този това е от изключително значение”.

В последния проект на Силвестри, “Мумията се завръща”, той работи с композитора ветеран Глен Балард по съзаването на песента “Винаги може да не е достатъчно дълго време” . Той кани Балард за работа върху няколко оригинални песни за “Полярен експрес”, включително и върху веселяшкия танц “Рок на върха на света”, с който джуджетата отбелязват края на едногодишното усилено правене на играчки.

“Това е сцена, в която джуджетата правят купон, след като са натоварили шейната на Дядо Коледа и той е заминал”, казва Земекис.

Дебютът на рок легендата Стивън Тейлър в ролята му на джудже е чиста случайност. Балард го кани да изпълни “Рок на върха на света” и когато Стивън пристига в студиото, впечатлява режисьора с неподправената си жизнерадост. Земекис решава, че певецът е идеален за ролята на забавляващо се джудже. Стивън охотно облича рефлекторния костюм и се включва във филма.

Саундтракът към “Полярен експрес”, който е приятна смесица от съвременни и класически песни на коледна тематика, включва и баладата “Повярвай”, написана специално от Балард за филма и изпълнена от световноизвестния вокалист Джош Гробан. Включени са и неостаряващи изпълнения на Франк Синатра и Бинг Кросби, както и две нови песни в изпълнение на Том Ханкс, включително създаващата страхотно настроение “Топъл шоколад”, от сцената с танцуващите сервитьори.
Copyright © 2024 Dir.bg.