За актьорите

За актьоритеРийз Уидърспун

(Беки Шарп)


Една от най-търсените актриси на съвременното кино, Рийз Уидърспун е любимка на едновременно публиката и критиката, заради нейните невероятно жизнени персонажи и енергията, с която ги пресъздава.

Уидърспун е двукратно номинирана за “Златен глобус” за ролите й в “Професия блондинка” и “Избори”. За тази роля тя е удостоена с множество награди, сред които “Най-добра актриса” от Националното общество на филмовите  критици на САЩ.


Уидърспун продължава успешната поредица “Професия блондинка” и с втория филм, който тя и продуцира. Други нейни успешни роли са в хитовите комедии “Сватбен сезон”,  “Плезънтвил” и “Колко е важно да бъдеш сериозен”, трилърите “Американски психар” и “Секс игри”


Участвала е и като специален гост в сериалите “Приятели” и “Семейство Симпсън”.


Следващата й роля е в Walk the Line, където й партнира Хоакин Финикс.


Айлийн Аткинс

(Мис Матилда Кроули)


Лейди Аткинс е една от най-изявените Шекспирови театрални актриси на Великобритания.


Сред филмовите й роли се нареждат участия във продукции като “Часовете” Стивън Долдри, “Студената планина” на Антъни Мингеля, “Госфорд парк” на Робърт Олтман, “Вълк” на Майк Никълс .Предстой й участие в Ask the Dust с Колин Фарел и Салма Хайек.


Лейди Аткинс е и талантлива сценаристка, спечелила наградата на “Ивнинг стандарт” за адаптацията си на “Мисис Далауей” на Вирджиния Улф.


Джим Бродбент

(Мистър Осборн)


Джим Бродбент е носител на “Оскар” и “Златен глобус” за невероятното си изпълнение в “Айрис” с Джуди Денч и Кейт Уинслет.


В богатата си кариера има участия във филми като “Бразилия” на Тери Гилиам, “Играчка-плачка” на Нийл Джордан, “Куршума над Бродуей” на Уди Алън, “Мулен Руж” на Баз Лурман, “Бандите на Ню Йорк” на Мартин Скорсезе, “Джевникът на Бриджит Джоунс” и много други.


Гейбриъл Бърн

(Маркиз Стейн)


Гейбриъл Бърн си е спечелил репутация на един от най-уважаваните и интригуващи съвременни актьори с ролите си в “Малки жени” на Джилиан Армстронг,  култовия “Обичайните заподозрени” на Брайън Сингър, “Човекът с желязната маска”, “Стигмата” и много други.


Бърн е продуцирал и редица филми, след които наградения с “Оскар” “В името на отца”. Има и публикувана автобиография- Pictures in My Head от 2001.


Ромола Гери

(Амилия Седли)


Гери е изгряваща звезда в Обединеното кралство. Нейния световен пробив е с дългоочакваното продължение на “Мръсни танци” “Хавански нощи”.

Боб Хоскинс

(Сър Пит Кроули)


Боб Хоскинс е номиниран за “Оскар” и носител на “Златен глобус”, награда БАФТА, награда от фестивала в Кан и множество други отличия за изпълнението с в “Мона Лиза” на Нийл Джордан.


Сред бележитите му участия са филми като “Котън клуб”, “Бразилия”, Кой натопи заека Роджър”, “Русалки”, “Никсън”, “Майкъл”, “Петзвезден романс” и много други. Предстоят му участия в “Отвъд морето” на Кевин Спейси и все още неозаглавен проект с Джет Ли и Морган Фрийман.


Рис Айфанс

(Уилиям Добин)


Айфанс е вече популярно лице от двете страни на Атлантическия океан с участията си в “Нотинг Хил”, “Местни новини” и “51-ят щат”


Джеймс Пюрфой

(Роудън Кроули)


След участието си в няколко касови филма Пюрфой се превръща в сексимвол в родната си Великобритания. Сред участията му извън театъра са филми те “Като рицарите” с Хийт Леджър и “Заразно зло” с Мила Йовович.  Предстои му главна роля в епичната продукция на НВО “Рим” с режисьор Майкъл Аптид.


Джонатан Рийс Майерс

(Джордж Осборн)


След последните участия на талантливия британски актьор са “Александър” на Оливър Стоун и “Ритай като Бекъм”


Предишни негови роли включват филми като “Златно кадифе”, “Майкъл Колинс”, “Загуба на сексуална невинност” и др.
Copyright © 2024 Dir.bg.