"Блейд: Троица" - За актьорския състав

Уесли Снайпс (Блейд)

Уесли Снайпс се е доказал като един от най-талантливите и уважавани актьори, като е участвал в множество кинохитове. На екрана си е партнирал със звезди от ранга на Робърт Де Ниро и Шон Конъри. Роден е в Орландо, но се мести в Южен Бронкс още като дете. Тогава започва да посещава училище по актьорско майсторство. В последствие родителите му се връщат в Орландо, където той завършва гимназия и с приятели организира пътуваща куклена трупа, която изнася представления в паркове и училища. През 1980 г. се връща отново в Ню Йорк и започва кариерата си като театрален актьор.

Големият си пробив актьорът прави през 1985 г., когато партнира на Голди Хоун в комедията “Wildcats”. През 1987 г. се появява в клипа на Майкъл Джексън към песента “Bad”. След това участва в множество високо оценени както от публиката, така и от критиците заглавия като “Major League” с участието на Том Беринджър и Чарли Шийн, “Белите не могат да скачат”, “Пасажер 57”, “Изгряващо слънце”, “Разрушителят”, “На Уонг Фу с благодарности, Джули Нюмар”, “Фенът”, “Влакът трезор”, “Щатски шерифи”, “Флирт за една нощ”, за който печели наградата за най-добра мъжка роля на фестивала във Венеция през 1997 г.
Сред последните му участия са роли в “Изкуството на войната”, на който е и изпълнителен продуцент, и в “Зиг Заг”, режисиран от Дейвид Гойър. Скоро ще го видим в “Седем секунди” и “Хаос”.

През 1991 г. той основава собствена филмова компания Amen Ra Films. Уесли Снайпс владее множество бойни изкуства, сред които карате, кунг фу и капоейра.

Крис Кристоферсън (Ейбрахам Уислър)

Певецът и автор на песни Крис Кристоферсън е роден в Браунсвил, Тексас, на самата граница с Мексико. Баща му е генерал-майор от военновъздушните сили и детските му години минават в постоянно пътуване из цялата страна. Завършва гимназия в Сан Матео, Калифорния. През последните 30 години Крис Кристоферсън прекарва по няколко месеца на турне не само със собствената си група, но и с дългогодишните си приятели Уили Нелсън, покойния Джони Кеш и Уейлън Дженингс. Тази година той ще бъде официално приет в Залата на славата на кънтри-музиката.

Той е възпитаник на колежа Помона в Калифорния, където завършва литература и получава стипендия за университета в Оксфорд. Там изучава Уилям Блейк, но възхищението му през целия му живот винаги е било отдавано на поета в кънтримузиката Ханк Уилиямс.

Крис служи в армията четири години и половина като капитан и пилот, но отказва поста на преподавател в академията Уест Пойнт и се мести в Нешвил, за да развие там кариерата си на кънтри музикант и писател. През годините той се занимава с различни неща, като е бил портиер в едно от студиата на Columbia, барман и пилот на хеликоптер. Успехът идва при него, когато през 1970 г. неговата песен “Sunday Morning Coming Down”, която днес смятаме за класика, печели наградата за песен на годината в областта на кънтри музиката, а той е обявен за композитор на годината.

Актьорската му кариера се развива паралелно с работата му като музикант. Първото му филмово участие е през 1971 г. Една от най-известните му роли е в “Роди се звезда” с Барбара Стрейзанд, като за нея получава номинация за Златен глобус за най-добър актьор. Оттогава до настоящия момент е участвал в множество филми, сред които “Pat Garrett and Billy the Kid”, “Limbo”, Silver City and Lone Star”, “Alice Doesn’t Live Here Anymore” на Вартин Скорсезе, както и “Разплата” и “Планетата на маймуните”. Освен всички останали занимания, Крис Кристоферсън се изявява и като писател.

Джесика Бийл (Абигейл Уислър)

С невероятния си външен вид и разностранните си таланти, Джесика Бийл се превърна в една от любимките на Холивуд. Дебютът й в телевизионния сериал “7th Heaven” й отваря вратите към света на звездите. На големия екран тя се появява в “Моблина връзка” с Ким Бейсингър и Крис Евънс.

В момента актрисата се снима в “Elizabethtown” на Камерън Кроу, където си партнира с Орландо Блум, Кирстен Дънст и Сюзън Сарандън. Наскоро в Нова Зеландия приключи заснемането на друг филм с нейно участие – “Стелт”. Той разказва историята на трима пилоти, участващи в тайна военна програма, които се борят да предотвратят започването на нова световна война.

Джесика може да бъде видяна и в римейка на “Тексаско клане”. В него тя изпълнява ролята на Ерин – тийнейджърка, отправила се на пътешествие с приятели, в резултат на което всички попадат на истинска кървава баня.

Демонстрирайки способността си да се въплъщава успешно в коренно противоположни роли, актрисата взема участие в посрещнатия възторжено от критиците филм “Златото на Ули” на Виктор Нуньес, с Питър Фонда в една от ролите. Заглавието попада в селекцията на Филмовия фестивал Сънданс през 1997 г., като участва и на фестивала в Кан, където получава възторжени отзиви.
Джесика участва и в романтичната комедия на Уорнър “Лятна свалка”, в който си партнира с Фреди Принс Джуниър.

Като дете актрисата иска да стане певица и да участва в мюзикли. Появява се на сцената още на деветгодишна възраст, когато участва в продукции като “Ани” и “Красавицата и звяра”. Заради естествената си красота, Джесика Бийл се ориентира към кариерата на супермодел.

След като прекарва година и половина в колеж в Бостън, актрисата планира да се върне в училището си в Калифорния. В свободното си време се отдава на благотворителни дейности в полза на животните. Хобитата й включват балет, европейски футбол, джогинг и йога. В момента Джесика Бийл живее в Лос Анжелос.    

Райън Рейнолдс (Ханибал Кинг)

Райън Рейнолдс се очертава като един от най-бързо развиващите се и търсени млади актьори в Холивуд. Уникалният му комедиен талант получава заслужено признание от критици и зрители. Рейнолдс наскоро завърши работата по филма  “Waiting”, чийто сценарист и режисьор е Роб Макитрик, както и “The Amityville Horror”, римейк на култовия филм на ужасите със същото заглавие.

Сред другите заглавия с негово участие са “Паника”, който е високо оценен на Фестивала Сънданс, “Buying The Cow”, “Finders Fee”, “Dick”, “Coming Soon”, “Ordinary Magic”, “Foolproof”, както и римейкът на “The In Laws” на Уорнър Брос. Публиката още си спомня превъплъщението му в истеричния студент по медицина в “Two Guys and a Girl.”

Паркър Поуси (Даника Тейлъс)

Наскоро Паркър Поуси получи номинация за наградата Independent Spirit за главна женска роля във филма на Ребека Милър “Personal Velocity”, както и номинация за Златен глобус за ролята си във филма на CBS “Hell on Heels:  The Battle of Mary Kay”, където си партнира с Шърли Маклейн.

Наскоро Паркър участва в “Закони на привличането” заедно с Пиърс Броснан и Джулиан Мур. Други заглавия с нейно участие в доста обширния й репертоар са “The Event” на Том Фицджералд, “Waiting for Guffman”, “Best in Show”, както и “A Mighty Wind” на Кристофър Гест. Актрисата се появява и в “Писък 3” на Уес Крейвън, “Имате поща” и “Най-сладкото нещо”. За изпълнението си в “The House of Yes” тя получава специалната награда на журито на Фестивала Сънданс.

На театралната сцена Паркър взема участие в множество постановки, сред които “Четири кучета и един кокал” и “По-висок от джудже”, играна на Бродуей и в която неин сценичен партньор е Матю Бродерик. Наскоро актрисата участва и в “Четвърти юли”, за ролята си в който получава номинация за най-добра актриса.

Доминик Пърсел (Дрейк)

Доминик Пърсел израства в Австралия. Той постъпва в престижния Австралийски театър за младежи, след което продължава усъвършенстването на класическото си образование в Западноавстралийската Академия за сценични изкуства, където негови състуденти са Хю Джакман и Франсис О`Конър. След завършването си Доминик получава първата си роля – тя е на радио ди джей в сериала “RAW F.M.”.

Доминик става известен на публиката извън Австралия, след като участва в “Моби Дик” на Hallmark през 1998 г. заедно с Патрик Стюарт, Хенри Томас и Грегъри Пек, както и в “Първата дъщеря” през 1999 г. заедно с Мариел Хемингуей. Последното заглавие се превръща в телевизионен филм с най-висок рейтинг, излъчван по кабелна телевизия по това време.

Неговият дебют в киното е през 2000 г., когато е избран да участва в “Мисия невъзможна 2” на режисьора Джон Ву, в ролята на Улрих. Следват роли в “Equilibrium” заедно с Крисчън Бейл и Емили Уотсън, където играе футуристичен борец за свобода, както и в “The Visitors”.

През 2002 г. той получава чудесни отзиви за изпълнението си в сериала “John Doe” на Мими Ледер, където се превъплъщава в човек с амнезия, който знае всичко на света, с изключение на това кой е той самият.

Наскоро актьорът завърши снимките на независимия филм “Three Way Split”. Освен това ще продуцира и ще участва в новия сериал на Fox TV “Strut”. Там ще изпълнява ролята на полицай, а образът му ще бъде смесица между Мръсния Хари и героя на Мел Гибсън в “Смъртоносно оръжие”.

Театралната кариера на Доминик включва участия в класически пиеси като “Антоний и Клеопатра”, “Ангели в Америка”, “Ромео и Жулиета”.
В момента живее в Лос Анжелос с жена си и четирите си деца.

Трипъл Н (Гримууд)

Истинското име на познатия като Трипъл Н състезател по кеч е Пол Левеск. Печелил е девет пъти световния шампионат в този спорт и е обявен за Краля на ринга. Трипъл Н си е извоювал славата на един от най-популярните кечисти, като същевременно участва и в много телевизионни поредици и филми.
Роден е и израства в Ню Хемпшир. Започва да се занимава с бодибилдинг на 14-годишна възраст. Посещава училище по изкуствата, докато управлява фитнес клуб. Любовта му към спорта обаче го отвежда в Малдън, Масачузетс, в прочутата спортна школа на легендарния борец Уолтър “Убиеца” Ковалски. През април 1995 г. Пол дебютира в лигата под името Трипъл Н.

Макар че физическата сила и смелостта му са очевидни, онова, което прави Трипъл Н уникален в спорта е това, че подхожда с разум към единоборствата. Той е умен и пресметлив, а почитателите му го наричат “Играта” заради комбинирането на атлетична мощ с безкомпромисно точна мисъл.  

Наташа Лион (Сомърфийлд)

Наташа започва професионалната си кариера на шест години, когато изпълнява ролята на Опал в “Pee Wee’s Playhouse” . След роля в “Докато свят светува”, тя прави дебют в киното в ролята на племенница на Мерил Стрийп във филма на Майк Никъл “Heartburn”.

Следва главна роля в мюзикъла на Уди Алън “Всеки казва “Обичам те” и комичното й превъплъщение в отделената от семейството си тийнейджърка в “Slums of Beverly Hills”. Успешно редувайки независими филми с касови кинохитове, Лион участва в заглавия като “Кейт и Леополд”, “Страшен филм 2”, както и в две от частите на “Американски пай”.

Джон Майкъл Хигинс (Др. Едгар Ванс)

Актьорът Джон Майкъл Хигинс е познат на широката публика най-вече с ролята си във “Втора смяна”, където се превъплъщава в Дейвид Летерман. С негово участие са филми като “Да разлаем кучетата” на Бари Левинсън и “Редник Джейн” на Ридли Скот.

Той също е сред актьорите, снимали се в последните филми на Кристофър Гест “Best In Show” and “A Mighty Wind”. Скоро ще видим и “La La Wood”. Филмовата му кариера включва заглавия като “Али Макбийл” и “Зайнфелд”, както и “Скъпа, смалих децата” на Дисни.

Хигинс е сред ветраните на театралната сцена. Той е познат на международната публика с изпълнението си на ролята на Арлекин от италианската комедия дел`арте. Изпълнявал е легендарни роли в пиеси на Шекспир, Шоу и Шеридан и е признат за един от най-добрите импровизатори на сцената.

Джеймс Ремар (Къмбърленд)

Джеймс Ремар е познат като милионера Ричард Райт, приятелят на Саманта от световноизвестния сериал “Сексът и градът”. Понастоящем изпълнява ролята на хотелиера Винсент Колвил в поредицата “Северният бряг”.

Заснемайки над 30 кинозаглавия, Ремар се е превърнал в един от най-влиятелните актьори на нашето време.
Copyright © 2024 Dir.bg.