Кастинг: да посрещнем познатите фаворити, както и някои нови герои

Кастинг: да посрещнем познатите фаворити, както и някои нови героиКъм тандема Бълок-Кинг, в Лас Вегас се присъединява Енрике Марчиано, в ролята на добронамерения, но безполезен агент Джеф Фореман. Марчиано признава: “Джеф е може би най-симпатичният герой, който съм играл през цялата си кариера. Обикновено ми дават роли на корави мъжаги, които са готови да умрат за родината, а тук трябва да съм глуповат и уязвим. Наистина е много умилително.”

“Хора, които изглеждат като Енрике, не будят смях у другите”, шегува се Бълок. “Господ обикновено ти дава повече от нещо, а от друго те лишава. В неговия случай обаче Бог само е давал.”

Грейси е особено заинтригувана от него, както обяснява Сандра Бълок, “не само, защото двете със Сам се възползват от него и го разиграват непрестанно, но и защото тя наистина иска да помогне. Той й напомня на самата нея във времето, когато не е знаела как да използва таланта, който притежава, и знае, че е нужно само леко да го побутне напред.”

В ролята на страхливото и неестествено конферансие Стан Фийлдс, отново ще видим носителя на награди Еми и Златен глобус Уилям Шатнър, който придава солидна доза чар на своя герой. Този път той е заложник и всички познания, които има в областта на етикета, се оказват напълно излишни.

“Смятам, че публиката не е наясно с това колко забавен и смешен е Уилям”, споделя Бълок, която нарича актьора на галено “Буба”. “Сякаш е олицетворение на глупостта. За да играеш ролята на глупак, трябва да си изключително умен”, добавя тя.
Ърни Хъдзън отново е Макдоналд, шефът на Грейси, който под натиска на висшестоящите я убеждава да стане говорител и рекламно лице на ФБР.

Хъдзън, който е ветеран с над 25-годишен стаж на театралната сцена, телевизията и киното, успява да пресъздаде образа на човек, който е властен и безпомощен едновременно. Може би той разбира Грейси най-добре, преминавайки границата между професионалните задължения и личната симпатия. С други думи, когато Грейси постигне успех, той е невероятно горд с нея, а когато се провали, се самообвинява, че не я е спрял. Когато двете със Сам едва не се сбиват във фитнес-залата на Бюрото, той е онзи, който застава между тях.

В ролята на победителката от конкурса и новата най-добра приятелка на Грейси, Шерил, отново ще видим Хедър Бърнс. “Зрителите я харесват”, припомня си Бълок първия филм. “Тя е с голямо сърце, но не е типичната участничка в тези конкурси и когато накрая спечели наградата, беше наистина чудесно. Тя е някой, който искаш наистина да победи, някой, който прилича на теб иле поне някой, с когото можеш да се състезаваш, без да бъдеш безбожно богат.”

“Шерил е чудесно допълнение към образа на Грейси”, смята Бърнс. “Грейси е силна и е на “ти” с улицата, а Шерил е толкова невинна. Тя е много симпатично момиче, излъчващо безкрайно позитивна енергия, което понякога изнендава околните с интелигентността си, която е скрита в нея.”

“Хедър има уникален комедиен талант, какъвто хората не очакват от нея”, казва Бълок, която си партнира за трети път с Бърнс, след “Мис Таен агент” и “Срок за влюбване”. “Често не разбираш колко е забавна, докато не каже нещо и ти осъзнаваш, че тя току-що е казала нещо напълно абсурдно по възможно най-сериозния начин.”

Друг член на актьорския състав, известен с чудесните си комедийни превъплъщения, е Дидрих Бейдър, който изпълнява ролята на стилиста Джоел, назначен от Бюрото да се грижи за външния вид на Грейси. “Той внася в характера не само хумор, но и много топлина”, смята Бълок.

Бейдър разказва, че племенниците му смятат, че Грейси Харт е жена, която успява в кариерата, умна е и се справя с проблемите по начин, типичен само за нея. “Това е филм за жените, които стават все по-силни, не само в работата си, но и във всичко останало, като не позволяват на някой друг да определя начина, по който ще бъдат възприемани.”

Един от най-големите почитатели на Бейдър на снимачната площадка е Трийт Уилямс, който заявява: “Не мога да стоя в една стая с него, без да се смея”. Това е сериозен проблем, тъй като героят на Уилямс, Колинс, е много амбициозен и скован и е изцяло съсредоточен върху мисълта за славата, която ще получи, след като разреши проблема със заложниците.

Уилямс е мигновено привлечен от образа: “Винаги ми е било забавно да играя костюмирани типове, като съм се опитвал да им придам нещо шантаво. Освен това, както и всички други мъже в Америка, от 10 години съм влюбен в Сандра, така че имаше няколко причини да приема предложението да участвам във филма.”

Дори в Лас Вегас, жена, тичаща през трафика в  пиковия час на високи токчета и с еднометрова корона от пера на главата, е странна гледка
След пищните декори и екстравагантната красота на първата част на филма, продължението на историята може да бъде само на едно място – Лас Вегас. “Къде другаде можеш да видиш толкова изкуствени неща или милиони долари под формата на светещи лампички, пиратски кораби, венециански канали и блясък, какъвто е трудно да си представиш?

Никъде другаде не съществува такава крещяща екстравагантност, а местните хора могат да реализират на практика всяка щура идея, която им подхвърлиш. Ако им бяхме казали: “Защо не взривите източното крило на хотела?”, вероятно щяха да ни отговорят: “Може би е по-добре да взривим западното, защото източното е напълно заето от туристи.”

Лоурънс, който усърдно избягва да повтаря темата за конкурса и в продължението на филма, включва много напълно нови идеи, като безумно смешната сцена в задимения караоке клуб, като на шега споделя: “Сандра ме изнуди да обиколя десетки клубове с цел проучване на въпроса”.

С цел “да се възползваме от музиката, светлините и енергията, които са характерни единствено за Лас Вегас”, както отбелязва Лоурънс, в допълнение към еклектичната архитектура и зрелищността, така типични за града, продукцията се заснема главно в два хотела -  The Venetian и Treasure Island. Гостите им с радост констатират, че пътешествието им до Меката на хазарта включва и възможността да видят някои от любимите си холивудски звезди на работа на снимачната площадка.

Като интериор за снимките е използвано фоайето на The Venetian, като това, заедно с кадрите от президентския апартамент, който също може да бъде видян във филма, бележи първия път, в който филмова продукция показва вътрешността на хотела. От своя страна, Treasure Island предлага казиното си за сцената, в която Грейси и Сам се сблъсват с лошите. Екшънът продължава и навън, като за част от пейзажа е използвана прочутата атракционна композиция на хотела – “Сирените”, представляваща два пиратски кораба, водещи война в лагуна.

“Мис Таен агент 2” ни води и в центъра на града, когато работещите под прикритие Грейси и Сам, облечени в крещящи костюми на танцьорки, реквизират една кола близо до прочутата отсечка, заградена от няколко известни казина, между които The Four Queens, The Golden Nugget и The Fremont, отчаяно опитвайки се да спасят Шерил и Стан. Полицията отцепва част от булевард “Лас Вегас” за епизода, в който двамата щури агенти зарязват колата и хукват по улицата в цялото великолепие на облеклото си.

Създателите на филма използват като декор и градчето Джийн, Невада, което се намира на около 30 км от Лас Вегас. Там е колибата, в която похитителите държат Стан и Мис САЩ. След това снимките продължават в Лос Анжелос, като накрая приключват в Ню Йорк, където е домът на Грейси.
Copyright © 2024 Dir.bg.