За актьорския състав

За актьорския съставСандра Бълок (Грейси Харт/продуцент) е една от най-ангажираните холивудски актири. Наскоро зрителите я видяха в романтичната комедия “Срок за влюбване”, заедно с Хю Грант. Продуцираният от нея филм събра приходи над 200 милиона долара. Бълок се впусна и в телевизионни приключения, като стана изпълнителен продуцент на “The George Lopez Show”, чийто трети сезон тече в момента по АВС. Публиката ще я види през пролетта на 2005 г. в независимата лента “Crash”, чийто режисьор е Пол Хагис.

Сандра Бълок е продуцент на още две заглавия, в които изпълнява главната роля – хитовата комедия “Мис Таен агент” и психологическия трилър “Убийство по учебник”. Тя може да бъде видяна и в “Divine Secrets of the Ya Ya Sisterhood” на Кали Каури.

Пробивът на актрисата в голямото кино е през 1994 г. с участието й в “Скорост”. Следващите й два филма – “Докато ти спеше” и “Мрежата” се радват на отлична популярност сред зрителите и получават одобрението на критиката. Тя изпълнява главните роли и в “Природни сили”, “Надежда за обич”, в който дебютира и като продуцент, “Приложна магия”, “Игра с огъня”, “Скорост 2”, “Време да убиваш”, “Изчезването”, “Разрушителят”, като дава на заем гласа си на Мириам в анимацията “Принцът на Египет”.
Актрисата се изявява за първи път като сценарист и режисьор с “Making Sandwiches”, в който участва заедно с Матю Макконъхи и който е представен на Филмовия фестивал Сънданс през 1997 г.

Бълок е отличавана множество пъти с различни награди, сред които фигурират две награди на MTV за изпълнението й в “Скорост”, номинация за Златен глобус и още няколко отличия за превъплъщението й в “Докато ти спеше”, както и номинация за същата награда за първата част на “Мис Таен агент”. През 1996 г. тя е обявена за “Звезда на годината” сред актрисите.

Благодарение на ролите си в значителен брой високо оценени филм, талантът на Реджина Кинг (Сам Фулър) не остава незабелязан в Холивуд. Надарената актриса наскоро си партнира с Джейми Фокс в “Рей”.

Кинг участва още в “Пепеляшка”, заедно с Хилари Дъф и в “Професия блондинка 2”, с Рийз Уидърспуун. Миналата годиня тя прибави към списъка си с филми и “Таткова градина”, в който можем да видим и Еди Мърфи.

Родената в Лос Анжелос актриса дебютира в телевизията в “227”. След пет сезона в него, тя се появява на големия екран в силния режисьорски дебют на Джон Сингълтън “Boyz N the Hood”. Кинг ще работи с него върху “Poetic Justice” and “Higher Learning”. Тя винаги енергично е демонстрирала неповтормия си талант, редувайки драматични роли с комедийни изпълнения, като това в хитовото заглавие “Петък” с Айс Кюб и “A Thin Line Between Love and Hate” с Мартин Лоурънс.

Ако има повратна точка в кариерата й, това е ролята й на Марси, съпругата на героя на Куба Гудинг Дж. в “Джери Макгуайър”. Следват главни роли в “Обществен враг” с Уил Смит, “Могъщият Джо Янг” с Чарлийз Терон и “Обратно на земята” с Крис Рок.  
В момента Кинг живее в Лос Анжелос със съпруга си и 9-годишния си син.

Енрике Марчиано (Джеф Фореман) може да бъде видян в ролята на Дани Тейлър в продуцираната от Джери Брукхаймер поредица на CBS “Безследно изчезнали”. Успешният сериал в момента е в своя трети сезон.

Марчиано беше доста зает през лятото на 2004 г. Той се снима в режисьорския дебют на Анди Гарсия “Изгубеният град”,  в който участват Анди Гарсия, Робърт Дювал, Дъстин Хофман и Бил Мъри.

           Марчиано, който винаги се е интересувал от актьорско майсторство, взема окончателното решение да се премести в Холивуд, след като учи една година право в Юридическия факултет на Университета на Нова Англия. В Лос Анжелос постъпва в реномираното студио “Larry Moss”. Пробивът идва, когато двудневният му ангажимент по снимките на “Трафик” за режисьора Стивън Содърбърг прераства в няколкоседмична работа.

Актьорът участва след това в “Блек Хоук” на легендарния Ридли Скот, заедно с Джош Хартнет и Том Сайзмор.

В момента Марчиано живее в Лос Анжелос, но често посещава Маями, където и досега живее семейството му. Той е почитател на нестандартните автомобили и е запален китарист и пианист.

Уилям Шатнър (Стан Фийлдс) може да се похвали с 50-годишна кариера като актьор, режисьор, продуцент, сценарист и писател. Той е една от култовите фигури на поп-културата и един от най-видните филантропи в Холивуд.

През септември 2004 г. той бе отличен с награда Еми за ролята си на ексцентричен съдружник в адвокатска кантора в “The Practice”. През януари 2005 г. актьорът получи първия си Златен глобус за участието си в “Boston Legal”.

Шатнър дебютира на екрана през 1957 г. в “Братя Карамазови”. В този период той участва и в театрални постановки на Бродуей. Оттогава досега е участвал в няколкостотин серии от телевизионни поредици, сред които са класически образци като “Зоната на здрача”, “Алфред Хичкок представя”, “Мисията невъзможна”, като печели номинация за Еми за “На гости на третата планета”.

През 1966 г. Шатнър е първият изпълнител на ролята на капитан Джеймс Т. Кърк в “Стар Трек” и можем да го видим в седем от филмите с това заглавие. Сред последните филми, на които е режисьор, продуцент и изпълнител на главната роля, е “Groom Lake”.
Шатнър е автор на над 20 книги, повечето от които са се превърнали в бестселъри. Сред тях са “Man O’ War”, “Star Trek Avenger”, “Ashes of Eden”, “Star Trek Memories”, “Star Trek Movie Memories” и “Get A Life”.

Актьорът е постигнал забележителни успехи и в едно друго поприще – отглеждането на коне и ездата. През 1997 г. дори печели състезанието по конен спорт в Луисвил, Кентъки. Той се отдава и на сериозна благотворителна дейност. Заедно със съпругата си живее в Лос Анжелос, където са и трите му вече семейни деца.

Малко актьори могат да се похвалят с такава дълга и разнообразна творческа биография като Ърни Хъдзън (Макдоналд), който се отличава с неповторимо екранно присъствие и способност да се превъплъщава в коренно противоположни роли. Той е един от отбора “Ловци на духове”, после е простоватият Соломон в “Ръката, която люлее люлката”, а в продължение на седем сезона участва в сериала на НВО “Оз”. Можем да го видим в дебютиралите на тазгодишния фестивал Сънданс “Lackawanna Blues” и “Miss Hotchkiss Ballroom Dancing and Charm School”.

Сред филмите на големия екран, в които участва, са заглавия като “The Main Event” с Барбра Стрейзанд, “Джаз певецът” с Нийл Даймънд, “The Octagon” с Чък Норис. До 1983 г. той е раздвоен между киното и телевизията, когато е избран за един от ловците на духове, заедно с Бил Мъри и Дан Акройд. Едноименният филм става хит и актьорът се насочва към киното. Можем да го видим още в “Левиатан”, “Weeds”, “По каубойски”, “Бягството невъзможно”, “Заместничката”, “Баскетболни дневници”, “Конго”, “Гарванът”.

През кариерата си Хъдзън винаги е избягвал да изгражда типични образи и се е превъплъщавал както в положителни, така и в отрицателни герои, като професионален състезател по голф, терорист, психясал масов убиец, президента на САЩ и др.
Когато не работи, той обича да бъде в къщи, заедно със съпругата си Линда и синовете си Андрю и Рос.

Хедър Бърнс (Шерил) отново е в ролята на Мис Роуд Айланд от първата част на “Мис Таен агент”. Актрисата си партнира със Сандра Бълок и в “Срок за влюбване”.
Звездата на Бърнс блясва в “Имате поща” на Нора Ефрън и оттогава е доста заета. Още от дебютното си участие, тя създава правилото, че който е работил веднъж с нея, отново я търси. Скоро ще я видим в “Bewitched” на Ефрън, заедно с Никол Кидман и Уил Феръл.

Тя се дипломира от театралното училище, след което участва в множество театрални постановки, включително на лондонския Уест Енд.

Бърнс участва и в независими заглавия, като “Kill the Poor”, с продуцент Джон Малкович и режисьор Алан Тейлър,  както и в предстоящия да излезе на екран “Lobster Farm” с Джейн Къртин и Дани Айело. На малкия екран тя е сред звездите на продуцирания от Том Фонтана и Бари Левинсън “The Beat”, наред с Марк Ръфало.

Дидрих Бейдър (Джоел) е сред участниците в хитовия телевизионен сериал “The Drew Carey Show”, като изпълнява ролята на Осуалд Лий Харви от 1995 г. до финала на шоуто през 2004 г.

Актьорът с разнороден талант е озвучавал героите в множество анимационни филми, сред които са “Динотопия” и “Ледена епоха”. Сред заглавията с негово участие са “Napoleon Dynamite”, “Office Space”, “Eurotrip”, “Jay and Silent Bob Strike Back”, а последният му филм е “Dead & Breakfast”.

Трийт Уилямс (Колинс) е актьор, постигнал забележителни успехи в киното. Истинската му кариера започва с ролята в “Коса” на режисьора Милош Форман, за която получава номинация за Златен глобус през 1980 г. Две години по-късно получава втората си номинация за престижната награда, този път за превъплъщението си в “Prince of the City” на Сидни Лъмет.

Уилямс може да бъде видян още в “Smooth Talk” с Лора Дърн, “Водопадите Мълхоланд”, “Фантомът”, “Жив дявол”, “Океанът на живота” с Мишел Пфайфър и др.
Той получи висока оценка от критиката за ролята на д-р Анди Браун в сериала “Everwood”, като в две поредни години, 2003 и 2004, е удостоен с номинации от Актьорската гилдия за най-добро изпълнение в драматичен сериал.
Copyright © 2024 Dir.bg.