"Хотел Руанда" - мнението на режисьора

Преди 3 години Киър Пиърсън и аз седяхме на една маса с Пол Русесабагина и слушахме неговата история. Докато той говореше, аз се опитвах да се преборя с две емоции: вълнение и страх. Вълнение, защото това беше перфектната история, който да бъде филмирана- приковаващ вниманието политически трилър, емоционална любовна история и най-вече универсална история за триумфа на един добър човек над злото. Но страхът беше по-силната емоция- страхът от провал.

Това е история, която трябваше да бъде разказана, която трябваше да разкрие пред хората едно събитие, за което, за наш огромен срам, не знаехме почти нищо. Още повече, целта на тази история беше да приобщи хората, към любовта, загубата, страха и куража на един човек, който можеше да е всеки то нас.

Предизвикателството наречено “Хотел Руанда” беше огромно, но то само засилваше желанието и ентусиазма на всички хора ангажирани към този проект. Гордея се със всички, които ни помогнаха да направим този филм и мога да кажа, че всички се чувстваме  привилегировани, че имахме шанса да разкажем историята на Пол, Татяна, тяхното семейство и хората на Руанда. Надявам се само да сме показали правилно и чистосърдечно неговата героична постъпка

Тери Джордж
Copyright © 2024 Dir.bg.