Подбиране на актьорите

Подбиране на актьоритеХотел Руанда” събира един отличен актьорски свят от целия свят. В центъра на филма е невероятния талант на вече признатия актьор Дон Чийдъл. “Дон е един от най-добрите актьори в света и се бяхме спрели на него от самото начало”, казва продуцентът Хо. Тери Джордж добавя: “неговото име беше първото, което ми хрумна и още докато се опитвахме да намерим финансиране за този проект, той беше човекът, който споменавах на всички продуценти. Неговата игра е невероятно стабилна и дълбока.

Просто казано, той е мой любимец с невероятно разнообразните си изпълнения. Сега, след като съм работил с него, си давам ясна сметка, че този филм не би могъл да бъде заснет без него. Дон заснема една сцена, после ти дава още две-три предложения, всяко от който е по-добро от предишното.”

Намирането на актриса за ролята на Татяна е било труден избор за продуцентите, до момента, в който попаднали на Софи Оконедо. “Гледах Софи в  Dirty Pretty Things, където беше превъзходна. Тогава ми стана ясно, че тя е актрисата, която може да застане до актьор от ранга на Дон и да произведат нужната химия. Щастливи сме,че успяхме да я привлечем към проекта”, казва Джордж.

След намирането на тези великолепни актьори за ключовите роли остава да се разпределят и второстепенните персонажи. “Беше великолепно, когато ни казаха, че Ник Нолти иска да играе полковник Оливър. Той е една от легендите на Холивуд, невероятен актьор, който запълва целия екран с присъствието си и за нас беше чест да го поканим към екипа.”, добавя Джордж.

Подобни хвалебствия Тери Джордж отправя и за Хоакин Финикс. “Той има способността да се потопи изцяло във всяка роля, която играе. Винаги можеш да си сигурен, че ще бъдеш хипнотизиран от неговото изпълнение.”

“Имахме огромен късмет с целия актьорски състав. Това са хора, който наистина искаха да участват в този проект. Всички приеха този филм присърце и мисля, че това се вижда и в крайния резултат. Всички бяхме като един отбор.”
Copyright © 2024 Dir.bg.