За актьорите

За актьоритеДОН ЧИЙДЪЛ (Пол)

Дон Чийдъл изгрява с ролята си редом до Денсъл Уошингтън в “Дявол в синя рокля”, за която получава награда за най-добър поддържащ актьор от критиците на Лос Анджелис.

Сред най-скорошните му участия са “След залеза” със Салма Хайек и Пиърс Броснан. “Бандата на Оушън 2” и “Покушението над Ричард Никсън” със Шон Пен и Наоми Уотс.

Предстои режисьорският му дебют в Tishomingo Blues, където и ще партнира на Матю Макконахи. Освен това Чийдъл е участвал във “Бандата на Оушън”, “Трафик” и “Извън контрол” всичките режисирани от Стивън Содебърг. Сред останалите му филми са заглавия като “Буги нощи” на Пол Томас Андерсън, “Вулкан”, “Парола: Риба-меч” и “Мисия до Марс”.  

Ролята му в “Хотел Руанда” му носи номинации “Оскар” и “Златен глобус”, както и награда “Златен сателит” за главна мъжка роля.


СОФИ ОКОНЕДО (Татяна)

Оконедо е участвала във филми като “Чакалът” и “Мръсни хубави неща”, за който е номинирана за “Най-добра актриса” от наградите “Независим дух”. Предстои й участие в Aeon Flux с Чарлийз Терон и Франсис Макдорманд.

Ролята й в “Хотел Руанда” и носи номинации “Оскар” за поддържаща актриса.


ХОАКИН ФИНИКС (Джак)

Финикс пробива през 1995 година с “Да умреш за” на Гюс Ван Сант редом до Никол Кидман. През 1997 година участва с Дженифър Лопез и Шон Пен в “Обратен завой” на Оливър Стоун. Следва “8ММ” на Джоел Шумахер, където партнира на Никълъс Кейдж.

През 2000 година е номиниран за “Оскар” и “Златен глобус” за ролята си на император Комод в “Гладиатор” на Ридли Скот. Следва ролята му в “Маркис Дьо Сад” с Джефри Ръш и Кейт Уинслет.

Сред последните му участия са “Следите” и Селото” на М.Найт Шиамалан, както и “Стълба 49” с Джон Траволта. Предстой му участие в Walk the Line с Рийз Уидърспун


НИК НОЛТИ (Полковник Оливър)

Нолти е двукратно номиниран за “Оскар” и е холивудска легенда и емблематичен пример за актьор не правещ компромиси с ролите си.
Сред последните му участия са “Добрия крадец” на Нийл Джордан, “Хълк” на Анг Лий и “Красива страна” на Ханс-Питър Моланд.

Филмографията му включва  заглавия като “Обратен завой”, “Принцът на приливите”, “Нос страх”, “Джеферсън в Париж”, Lorenzo's Oil, Affliction и много други.
Copyright © 2024 Dir.bg.