За актьорския състав на "Трите Хикса 2: Следващо ниво"

15.04.2001 г.
За актьорския състав на Айс Кюб (Дариъс Стоун), като ръководител на продуцентската компания Cube Vision, написва сценария, продуцира и изпълнява главната роля в култовия хит “Петък” и в двете му продължения - “Другият петък” и “По-другият петък”. Cube Vision продуцира и “The Players Club”, режисьорския дебют на Айс Кюб. Наскоро той продуцира и участва в хитовете “Бръснарницата”, “Бръснарницата 2” и “Зеленото преди всичко”. Последните проекти, свързани с неговото име, са “Beauty Shop”, с участието на Куин Латифа, на който е продуцент, и хитовата семейна комедия на Revolution Studios “Are We There Yet”, която също е продуцирана от него и в която участва като изпълнител на една от ролите. Айс Кюб може да бъде видян още в “Трима крале” в компанията на Джордж Клуни и Марк Уолбърг, екшъна “Ускорение”, “Анаконда”, с участието на Дженифър Лопес и Джон Войт, “Чужда собственост”, “Higher Learning”, “Boyz N the Hood”.

Той продължава да бъде и едно от най-големите имена в хип-хоп индустрията. Забележителната му музикална кариера включва два пъти платинения двоен аблум “War and Peace”. Като соло изпълнител, той е издал хитови проекти като “Lethal Injection”,  “Bootlegs & B-Sides”, “The Predator” и “Amerikkka’s Most Wanted”. Колекцията от най-известните му хитове беше издадена от Priority Records през декември 2001 г.

Самюъл Джаксън (Огъстъс Гибънс) си е спечелил славата на един от най-усилено работещите актьори в Холивуд. Неоспоримият му звезден статус може да бъде доказан още веднъж и посредством факта, че филмите с негово участие са реализирали общо най-големите приходи в историята на киното в сравнение с всеки друг актьор. В “Трите хикса 2: следващо ниво” той се превъплъщава в решителния ръководител на Националната агенция за сигурност - роля, която изпълнява и в първата част от поредицата. Джаксън дублира героя Фрозон във “Феноменалните” и участва още в хитове като “S.W.A.T.-Специален отряд”, “Убий Бил 2”, “Първично” и “Епизод III” от култовите “Междузвездни войни” на Лукас, където изпълнява ролята на ръководителя на Джедайския съвет. Тази есен ще го видим в приключенската комедия “The Man” с Юджийн Леви, а в момента той довършва снимките на драмата “Freedomland” на режисьора Джо Рот, в която си партнира с Джулиан Мур. Джаксън е удостоен с Оскар, номинация за Златен глобус и наградата на Британската академия за превъплъщението си в ролята на Джулс в “Криминале” на Куентин Тарантино. Кариерата на актьора започва след дипломирането му от колежа Морхаус в Атланта със степен по драматично изкуство. След това участва в многобройни театрални постановки, сред които са “Home, A Soldier's Play”, “Sally/Prince” и “The District Line” и се изявява на престижни театрални фестивали. Филмовия си дебют прави още като студент в колежа в “Together for Days”. Популярността му като филмов актьор идва след забележителната му роля в “Треска в джунглата” на Спайк Лий, за която получава Наградата за най-добър поддържащ актьор на фестивала в Кан. Джаксън е в актьорските екипи на заглавия като “Истински романс”, “Бащи и синове”, “Патриотични игри”, “Бели пясъци”, “Добри момчета”, “Море от любов”, “Рагтайм”, “Пристигане в Америка” и др.
През 2002 г. актьорът се изяви във втората част на “Междузвездни войни: Епизод II – атаката на клонингите”, “Смяна на платната” с участието на Бен Афлек, както и в екшън трилъра “Формула 51”, на който е и продуцент. През 2001 г. Самюъл Джаксън си партнира с Брус Уилис в съспенс драмата на сценариста и режисьор М. Найт Шаямалан “Неуязвимият”. През 2000 г. той стана носител на Наградата за цялостен принос на Филмовия фестивал в Довил. Там за първи път са показани “Шафт”, в който си партнира с Крисчън Бейл и Ванеса Уилямс, и “Извънредни директиви” на режисьора Уилям Фридкин, роля в който има и Томи Лий Джоунс. Сред другите филми, в които участва Джаксън, са “Синята бездна”, “Червената цигулка”, “Междузвездни войни: Епизод I”, “Парламентьорът”, “Джаки Браун” на Куентин Тарантино, за изпълнението си в който е номиниран за Златен глобус и получава Сребърна мечка за най-добър актьор в комедия на Филмовия фестивал в Берлин. През 1996 г. актьорът прави забележително участие в адаптацията по романа на Джон Гришам “Време да убиваш”, където си партнира с Матю Макконъхи и Сандра Бълок, а през 1995 г. участва заедно с Брус Уилис в касовия хит “Умирай трудно II”. В телевизията Джаксън участва в “Срещу стената” на Джон Франкенхаймер, за ролята си в който е отличен с няколко награди, както и с номинация за Златен глобус.

Уилем Дефо (секретарят по отбраната Джордж Декърт) e номиниран за Оскар и Златен глобус и е отличен с Independent Spirit за ролята си на Макс Шрек в “Shadow of the Vampire”. Той участва и в летния хит за 2002 г. “Спайдърмен” в ролята на Норман Озбърн/Зеленият гоблин, както и в “Търсенето на Немо”, където озвучава Гил. Дефо се снима наскоро в “The Life Aquatic with Steve Zissou” в компанията на Бил Мъри, Оуен Уилсън, Кейт Бланшет и Анжелика Хюстън, както и в “Авиаторът”, върху който отново работи с режисьора Мартин Скорсезе. Сред предстоящите филми с негово участие са "Мандерлей” на Ларс фон Триер, “Завръщането на Мистър Рипли” на Роджър Спотисуд,  “Контрол” на Тим Хънтър и “Before It Had a Name”, на който е и съсценарист. Дефо си е спечелил репутацията на актьор, работещ с най-именитите режисьори в света, изпълнявайки забележителни роли във филми като “Английският пациент” на Антъни Мингела, “Взвод” на Оливър Стоун, за участието си в който е номиниран за Оскар, “Последното изкушение на Христос” на Мартин Скорсезе, “Диво сърце” на Дейвид Линч, “Мисисипи в пламъци” на Алън Паркър, “Far Away, So Close” на Вим Вендерс. Дефо участва в три филма на Пол Шрейдър (“Автофокус”, “Affliction” и “Light Sleeper”), в “Катарзис” заедно с Робърт Редфорд, както и в “The Reckoning”, “Американски психар”, “Светците от Бундок”, “Екзистенц” на Дейвид Кроненбърг, “Лулу на моста”, “Скорост 2”, “Том и Вив”, “Роден на 4-ти юли” и др. На Бродуей актьорът се изявява в постановката “Косматата маймуна”, а на европейските сцени може да бъде видян в “To You, The Birdie” с Франсис Макдормънд и в “North Atlantic” със Стив Бушеми. Всички тези негови сценични превъплъщения са заедно с легендарната трупа Уустър, чийто член актьорът е повече от 20 години.

Скот Спийдман (агент Кайл Стийл) впечатли публиката и филмовите критици с ролята си в хорър-трилъра “Подземен свят”, в който негова екранна партньорка е Кейт Бекинсейл. Актьорът ще бъде видян и в продължението “Подземен свят: Еволюция”. Роденият в Торонто Спийдман се появява за първи път на екрана в късометражния “Can I Get a Witness”, преди да спечели доверието на режисьора на канадския “Kitchen Party”, където изпълнява главната роля. След това се премества в Ню Йорк, за да учи актьорско майсторство и скоро започва участието му в популярния телевизионен сериал “Фелисити”. Актьорът участва още в “Купонджии”, “Dark Blue”, “The 24th Day” и “My Life Without Me”.

Питър Страус (Президентът Санфърд) е един от най-популярните холивудски актьори с множество роли в телевизията и на театралната сцена и по-малко в киното. Той е удостоен с награда Еми за телевизионния филм "The Jericho Mile", като има още 3 номинации за същата награда и 5 – за Златен глобус, през цялата си кариера, която обхваща почти 5 десетилетия. Дебютът на актьора е през 1969 г. в “Hail, Hero”. Той участва още в “Soldier Blue”, “The Last Tycoon”, “The Trial of the Catonsville Nine”, “Полетът на Черния ангел”, “За нула време”. Питър Страус се превръща в телевизионна звезда след участието си в поредицата “Богат, беден”, след което продължава телевизионните се изяви в множество сериали, сред които са  "Young Joe, the Forgotten Kennedy", "Masada", "Kane and Abel", "Tender is the Night",  "Seasons of Love”, “Men Don’t Tell”, “Joan of Arc” и “The Yearling”. Дебютът му на Бродуей е в “Айнщайн и полярната мечка”. Наскоро актьорът се изяви в още няколко постановки на Нюйоркска сцена.

Съни Мабри (Чарли Мейуедър) за първи път се снима за киното в комедията “The New Guy”, след което изпълнява роля в независимия “A Midsummer Night's Rave”. Тя е гост изпълнител и в ред популярни телевизионни поредици, като “От местопрестъплението” и “Ангел”, като може да бъде видяна в реклами на световноизвестни компании, срек които е GAP. Мабри произхожда от Гадсън, Алабама, а в момента живее в Лос Анджелес.  

Нона Гей (Лола) постига успехи не само на актьорското поприще, но и в звукозаписния бизнес. Пъвоначално тя се изявява повече като певица, след като вече е направила филмовия си дебют с малка роля в “Харлемски нощи” през 1989 г. Дъщерята на световноизвестната поп-звезда Марвин Гей издава първия си албум през 1992 г. и работи с изпълнители като Принс, преди да започне истинската си актьорска кариера с превъплъщението си в образа на Белинда Али в хита на Майкъл Ман “Али”, в който си партнира с Уил Смит. Актрисата изпълнява ролята на Зий в “Матрицата: Презареждане” и “Матрицата: Революции”. Сред последните й участия е това в “Катастрофи” и озвучаването на Момичето герой в “Полярен експрес”.
Copyright © 2024 Dir.bg.