За актьорите

За актьоритеДЖОН ТРАВОЛТА
(Боби Лонг)  

Джон Траволта е двукратно номиниран за “Оскар” (“Треска в събота вечер” и “Криминале”). За “Криминале” също така е номиниран за “Златен глобус” и БАФТА и е обявен за най-добър актьор от филмовите критици на Лос Анджелис.

За ролята си в “Игра на пари” получава награда “Златен глобус” за най-добър актьор в комедия. А за “Първични цветове” е номиниран за “Златен глобус” за най-добър актьор в драма. През 1998 получава награди за цялостно творчество БАФТА и от Филмовия Фестивал в Чикаго

През дългогодишната си кариера Траволта е участвал в редица от най-запомнящите се филми на времето си. Звездата му изгрява с “Треска в събота вечер”, за който получава първите си номинации за “Оскар” и Златен Глобус” и който стартира феномена “диско” в световен мащаб. Следват супер успешният мюзикъл “Брилянтин”, “Кери” на Браян Де Палма, хитовите комедии “Виж кой говори” и “Майкъл”.

Сред участията му са с и филми като “Феномен”, “Лице на заем” и “Дъщерята на генерала”. Сред по-скорошните му заглавия са “Игра по ноти”,  “Стълба 49”, “Наказателя”, “Парола: риба-меч”, “Първично” и др.


СКАРЛЕТ ЙОХАНСОН
(Пърси Уил)

Въпреки младата си възраст Скарлет Йохансон има зад гърба си над 10-годишен стаж като актриса и е удостоена с 3 номинации за “Златен глобус” (включително за ролята й в “Любовна песен за Боби Лонг”), награда БАФТА и награда от Филмовия Фестивал във Венеция. Всичко това я превръща в една от най-талантливите млади актриси на Холивуд.

Звездата й изгрява през 2003 с участието й в “Момичето с перлената обица”, но най-вече с ролята й в “мулти-наградения “Изгубени в превода” на София Копола, който я превръща в сензация и й донася множество награди и номинации.

Следват “In Good Company”, за който отново получава възторжени отзиви от критиката. Току що е приключила й снимките по 2 филма- още неозаглавения последен проект на Уди Алън и “A Good Woman” с Хелън Хънт.

Скарлет Йохансон привлича вниманието на публиката й критиците за първи път с участието си в “Повелителят на конете” на Робърт Редфорд, когато е едва на 14 години получава награда “Изгряваща звезда” на Hollywood reporter. Следва “Ghost World”, за който получава награда за “Най-добра поддържаща актриса” от филмовите критици на Торонто. След това се снима в “The Man Who Wasn’t There” на братя Коен с Били Боб Торнтън и Франсис Макдормънд.

Сред предстоящите й участия са летния хит “Островът”, в който партнира на Юън Макгрегър и “Черната Далия” на Браян Де Палма, който ще доведе младата звезда в България за снимките на този трилър-драма, по романа на Джеймс Елрой.

ГЕЙБРИЪЛ МАХТ
Лоусън Пайнс
Гейбриъл Махт беше удостоен с наградата "Hollywood Breakthrough Performance Award," на престижното списание Movieline за ролята си в “Любовна песен за Боби Лонг”.

Преди това Махт има участия във филми като “Фермата” с Ал Пачино и Колин Феръл, “Лоша компания” с Антъни Хопкинс и Крис Рок, както и “Американски бандити” с Колин Феръл и Кати Бейт, за който получава възторжени отзиви от критиката.

Гейбриъл Махт има и редица гостуващи участия в хитови сериали като “Сексът и града”, и "Spin City".
Copyright © 2024 Dir.bg.