Шарлот Рамплинг обвини Холивуд във варварство

16.05.2005 г.
Шарлот Рамплинг обвини Холивуд във варварствоБританската актриса Шарлот Рамплинг (“Басейнът”), която на 59 все още играе главни роли, описва натискът, който Холивуд упражнява над звездите да останат млади като "варварски".

В курорта на френската Ривиера, където Рамплинг ще представи последния си филм на прочутия международен филмов фестивал, актрисата добави, че в европейското кино положението на по-възрастните актриси е по-добро. "Това е форма на расизъм", заяви тя в интервю пред Ройтерс в сряда.

"Всъщност ни се казва, че определени неща не са позволени, определена възраст не е позволена, определени цветове не са позволени, определен начин на мислене не е позволен”.

"И много актриси съсипват лицата си в опитите си да изглеждат по-млади, като резултатите почти винаги са много съмнителни".

"Когато стигнем до определена възраст... да се опитваме да изглеждаме по-млади си е чиста измама. Затова казва, че отношението в киното към по-възрастните е варварско".

Рамплинг даде за пример и изявлението на френската кино-звезда Катрин Деньов, която каза в Берлин през февруари, че е убедена, че кариерата й в киното е щяла да
приключи на 45 години, ако е била в Холивуд.

Миналата година и Шарън Стоун се оплака от подобни проблеми: “Бях на 39 и се снимах като луда. А после казах на всички, че съм на 40. Все едно, че казах че съм прокажена. Изведнъж никой не искаше да ме снима”.

Нет Фокус
Copyright © 2024 Dir.bg.