Създаването на света на семейство Смит

Създаването на света на семейство СмитСемейният живот на Джон и Джейн е помрачен от лъжи, тайни и взаимна досада. Това рефлектира дори върху дома им, който символизира загиващата връзка между тях. Това място е отрупано с вещи, осигуряващи изключителен комфорт, неща, които са образец за стил и вкус, но в същото време му липсва душа. Това е къща, а не дом.

“Заобикалящата ги среда им пречи да общуват по между си”, отбелязва Акива Голдсман. “Те живеят в красива златна клетка”.

“Домът им е богат, обзаведен с вкус и във всичко има определена концепция”, разказва дизайнерът на продукцията Джеф Ман. “С други думи, както се казва в старата поговорка, парите не могат да купят щастие, то не може да бъде постигнато дори в тази прекрасна обстановка. Все пак къщата трябваше по някакъв начин да отразява вътрешния свят на героите.”

Брад Пит е истински очарован от дизайна на дома на своя герой и кани Ман, с когото преди е работил върху “Калифорния”, в своята къща, за да обсъдят някои идеи за обзавеждане. Ман е запознат с дългогодишния интерес на Брад Пит в областта на изкуството и дизайна, затова съобразява идеите си с неговите предпочитания.

“За мен беше прекрасна възможност да посетя дома на Брад, да видя какво харесва той и така да разбера какво би му помогнало да се превъплъти в героя си”, казва Ман. “Внимателно изслушах предложенията му и след това ги доразвихме за целите на филма. Получиха си някои интересни промени в дизайна на декорите.”

След като Джон и Джейн са убийци, съвсем естествено е къщата им да крие множество тайни. Невинно изглеждащата на пръв поглед барака за инструменти на Джон е пълна с купчини пари, гранати, уред за изстрелване на ракети, както и поне дузина пушки и пистолети. Печката на Джейн е скривалище за високотехнологичните й оръжия. Никой не знае за тайните места на другия до битката в къщата.

Обстановката във филма, както и екшън сцените, колкото и да са впечатляващи, винаги са само средство за пресъздаването на определена история, а не самоцел. Двамата съперничещи си герои са професионални убийци, но имат същите проблеми, пред които се изправят повечето съпружески двойки, като скуката, лъжите и убиващата страстите рутина.

“Взехме двама души, способни на почти нечовешки действия и ги поставихме в ситуации, в които всеки от нас изпада ежедневно”, казва в заключение Дъг Лайман. “В крайна сметка, “Мистър и Мисис Смит” е разказ за борба, която всеки от нас води, а именно съжителството с друго човешко същество.
Copyright © 2024 Dir.bg.