За актьорския състав

За актьорския съставБрад Пит (Джон Смит) наскоро участва в “Троя” заедно с Ерик Бана и Орландо Блум – епичен разказ за Троянската война, базиран на творбата на Омир “Илиада”. През 2004 г. актьорът участва в още едно заглавие – “Бандата на Оушън 2”, продължението на касовия хит “Бандата на Оушън” на режисьора Стивън Содърбърг, в който Пит си партнира с Джордж Клууни и Джулия Робъртс. Следващата лента, в която ще го видим, е драмата “Babel” на Алехандро Гонзалес Иняриту.

Превъплъщението на актьора в съблазнителен стопаджия в “Телма и Луиз” (1991) на Ридли Скот е първата роля, която привлича вниманието на публиката от целия свят. В “Калифорния” Пит е сериен убиец – психопат, а в “Интервю с вампир” е изкушеният от вкуса на кръвта Луис.

Брад Пит е номиниран два пъти за Златен глобус – за изпълнението си в “Легенди за страстта”, където е страстният и непокорен Тристан и за забележителната си роля в “Дванадесет маймуни” на Тери Гилиам, като за втората е удостоен и със самата награда.  

Пит изпълнява главни роли и в “Шпионски игри”, “Мексиканецът”, “Гепи”, “Full Frontal” и “Confessions of a Dangerous Mind”, като е един от актьорите, които озвучават анимационния “Синдбад: Легендата на седемте морета”. Сред другите заглавия с негово участие са “Истински романс”, “Слийпърс”, “Жив дявол”, “Седем години в Тибет”, “Да срещнеш Джо Блек”, “Боен клуб”.

Роденият в Шони, Оклахома, актьор израства в Спрингфийлд, Мисури. Той завършва университет в същия щат, специалност журналистика, с рекламен профил. Точно преди дипломирането си се премества в Лос Анжелес, за да изучава реклама и графичен дизайн, но вместо това се отдава на актьорска кариера. Скоро след това той попада в телевизията, където участва в “Glory Days”, “The Image” и “Too Young to Die.”

Анджелина Джоли е носителка на наградата Оскар и е удостоявана 3 пъти със Златен глобус.

През 2004 г. тя се снима в “Крадец на животи” с Итън Хоук, в екшъна “Sky Captain and the World of Tomorrow” с участието на Джъд Лоу и Гуинет Полтроу, както и в “Александър”, където си партнира с Колин Фарел. Същата година тя участва и в озвучаването на анимационния филм “Shark Tale”.

През 2003 г. актрисата изпълни главната роля в “Лара Крофт: Tomb Raider – Люлката на живота”, продължението на успешния едноименен филм от 2001 г. Същата година Джоли се снима и в драмата “Отвъд граници”, заедно с Клайв Оуен.  

През 2001 г. актрисата участва в режисирания от Саймън Уест “Лара Крофт: Tomb Raider” и в “Първороден грях” на Майкъл Кристофър, в който си партнира с Антонио Бандерас. Предишната година тя е част от актьорския състав на “Да изчезнеш за 60 секунди” на Джери Брукхаймер заедно с Никълъс Кейдж и Робърт Дювал, и на “Живот или нещо подобно”.

Превъплъщението й в образа на момиче с психични проблеми в “Луди години” й донася Оскар, трети по ред Златен глобус и още няколко престижни отличия. Филмът, който е по истинската история на Сузана Кейсън, е режисиран от Джеймс Мангълд и блести с участието на друга млада холивудска звезда – Уинона Райдър.

Преди това Джоли се снима в трилъра “Колекционерът”, заедно с Дензъл Уошингтън, в който изпълнява ролята на млада полицайка, в “Контролна кула” с Били Боб Търнтън и Джон Кюсак. Драмата “Playing by Heart” на Уилърд Керъл й донася награда за дебют, като в това заглавие тя си партнира с цяло актьорско съзвездие – Шон Конъри, Джена Роуландс, Маделин Стоу, Джилиан Андерсън и Денис Куейд.  

Във филма на НВО “Gia” Джоли изпълнява ролята на супермодел, който умира от СПИН и тя й донася Златен глобус, както и още няколко отличия. Актрисата получава номинация за Еми за превъплъщението си в “Джордж Уолъс” на Джон Франкенхаймър, където се превъплъщава в ролята на Корнелия, втората съпруга на губернатора на Алабама Джордж Уолъс (Гари Синийз).
Анджелина Джоли участва още в “Playing God” на режисьора Анди Уилсън, заедно с Дейвид Духовни и Тимъти Хътън, в “Истински жени” за Hallmark, по бестселъра на Джанис Уудс Уиндъл, във “Foxfire” на Анет Хейууд-Картър и в “Хакери” за United Artists.

Адам Броуди (Бенджамин Данц) участва в хитовия сериал “Ориндж Каунти: Кварталът на богатите”, чийто трети сезон ще започне да се излъчва тази есен. Броуди е роден и израства в Сан Диего, Калифорния, където прекарва детството си във веселби с приятели и сърфинг. При дипломирането си убеждава своите родители да му позволят да постъпи в колеж в Лос Анжелес. Вместо да посещава часовете, той наема частен учител по актьорско майсторство, подписва договор с личен мениджър и скоро се озовава на снимачната площадка на телевизионния филм “Growing Up Brady”.

Скоро след това Броуди получава главната роля в сериала на MTV “Now What?”. Той участва още в "Once and Again", "Gilmore Girls", "Judging Amy", "Family Law" и "Smallville". За киното актьорът се е снимал в хитовия трилър “Предизвестена смърт” и в “Grind”. Следващото заглавие с негово участие е “In the Land of Women”, в който ще видим и Мег Раян.    

Кери Уошингтън (Джасмин) е една от звездите във “Фантастичната четворка” на Twentieth Century Fox, в който изпълнява ролята на Алиша Мастърс. В “Рей” актрисата се превъплъщава в образа на съпругата на Рей Чарлс, Дела.

Тя участва още в “She Hate Me” на Спайк Лий, както и в “Strip Search”  на режисьора Сидни Лъмет, разказващ за параноята, обзела САЩ след 11 септември 2001 г. Уошингтън е една от звездите в независимия  “Sexual Life”, поредица от кратки разкази за човешките взаимоотношения.

През 2002 г. Уошингтън е номинирана за наградата Independent Spirit за най-добра актриса за участието си в “Lift”. За ролята си в “Запази последния танц” тя получава наградата за дебют на Teen Choice.

Актрисата си партнира с Мег Раян в “The Jackie Kallen Story”, с Гари Олдман в “Sin” и с Кевин Спейси и Раян Гослинг в “Съединените щати на Лийланд”.  

Сред другите заглавия, в които можем да видим актрисата, са “Скрити белези” с участието на Никол Кидман и Антъни Хопкинс, “Опасна комбина” на режисьора Джоел Шумахер, с Крис Рок и Антъни Хопкинс. Преди това тя участва във възторжено приетия независим филм “Нашата песен”, в който изпълнява ролята на умна, но непокорна тийнейджърка.

През свободното си време Уошингтън активно участва в дейността на Creative Coalition, организация, която е посветила работата си на пропагандиране на спазването на  Първата поправка в Конституцията на САЩ. Тя е сред поддръжниците и на нова програма, чието начало е поставено в Ню Йорк и която се нарича “Осиновете класна стая”.
Copyright © 2024 Dir.bg.