За създателите на филма

01.04.2001 г.
За създателите на филмаОМАР НАИМ
Режисьор


Последен спомен” е пълнометражен кино дебют за Омар Наим, ливанец по произход, израснал в Йордания и Кипър, но живеещ в Щатите. Завършил е Emerson College в Бостън.


НИК УЕКСЛЪР
Продуцент


Ник Уекслър е сред пионерите на независимите филми в Холивуд, като поставя началото на нова ера във филмопроизводството със заглавия като “Секс, лъжи и видео” на Стивън Содърбърг. Сред продуцираните от него филми в последните години са заглавия като “25-ият час” на Спайк Лий с Едуард Нортън, “Историята на маркиз дьо Сад” на Филип Кауфман с Джефри Ръш, Кейт Уинслет и Хоакин Финикс, култовият вече “Реквием за една мечта” на Дарън Аронофски, класиката “Играчът” на Робърт Олтман и много други.


ТАК ФУДЖИМОТО
Оператор


Так Фуджимото е един от най-изявените и уважавани съвременни филмови оператори. Той е един от запазените оператор на М.Найт Шиамалан, с който е работил по хитове като “Шесто чувство” и “Следите”. Но въпреки това Фуджимото е по-известен с дългогодишното си сътрудничество с Джонатан Деми по филми като “Мълчанието на агнетата”, “Филаделфия”, “Женена за мафията”, “Възлюбена”, “Манджурският кандидат”, “Дявол в синя рокля” и много други.


Сред останалите му заглавия се нареждат филми като “Гладиатор”, “1000 акра” “По-сърдити старчета” и други.


ДИДИ АЛЪН
Монтаж


Диди Алън е сред ветераните в Холивуд като нейната кариера обхваща хитове от 50-те години на 20-ти век до момента. Някой от многобройните заглавия, по които е работила са “Бони и Клайд”, “Серпико”, “Америка, Америка”, “Хенри и Джун”, “Семейство Адамс”, “Момчета-чудо”, “Джон Кю” и много други.


ДЖЕЙМС ЧИНЛЪНД
Сценограф


Чинлънд е работил с някои от най-креативните съвременни режисьори като Спайк Лий за “25-ят час”, Дарън Аронофски за “Реквием за една мечта”, Боб и Пол Шрейдър за “Автофокус” и Винсънт Гало за “Бъфало 66”.


Освен игрални филми, сред работите му като художник се нареждат и редица музикални видеоклипове за музиканти като Уитни Хюстън, Марая Кери, Блек Айд Пийс, Кълийс и Шерил Кроу.
Copyright © 2024 Dir.bg.