За актьорите във филма "Колкото толкова"

За актьорите във филма ДЖАК НИКЪЛСЪН (Мелвин Юдол) има забележителна творческа кариера, която включва някои от най-успешните и приветствани от критиката филми на всички времена. Печели “Оскар” за най-добра мъжка роля за "Полет над кукувиче гнездо" и за най-добър поддържащ актьор за “Думи на обич” ("Terms of Endearment” (1983, реж. Джеймс Брукс)), както и номинации за ролите си във филмите "Доблестни мъже", "Честта на фамилията Прици", "Reds" (1981, реж. Уорън Бийти), "Диворасляк", "Китайски квартал", "The Last Detail" (1973, реж. Хал Ашби), "Пет леки пиеси" и "Волният ездач". Наскоро Никълсън се снима в драмата "Кръв и вино", фантастичната комедия "Марсиански атаки" и пресъздаде още веднъж образа на астронавта-женкар Гарет Брийдлав, партнирайки на Шърли Маклейн в "The Evening Star" (1996, реж. Робърт Харлинг) - продължението на “Думи на обич” ("Terms of Endearment”). Сред другите му филми са "Батман", "На кръстопът", "Вълк", "Хофа", "Вещиците от Ийстуик", "Пощальонът винаги звъни два пъти" и "The Shining" (1980, реж. Стенли Кубрик). През 1995 г. Никълсън бе удостоен с наградата на Американския филмов институт за цялостно творчество.

ХЕЛЪН ХЪНТ (Карол) наскоро се снима в касовия рекордьор "Туистър", за който спечели награда "Blockbuster", но е добре известна на публиката и от ролята на Джейми Бъкман в хитовия телевизионен сериал на NBC "Mad About You". Номинирана 5 пъти за "Еми", тя я печели последователно през 1996 и 1997 г. в категория най-добра актриса в комедиен сериал. Хънт е печелила и три “Златни глобус”-а, награда на Гилдията на филмовите актьори и три награди “Американска комедия”. Дузината й игрални филми включват "Целувка на смъртта", "Mr. Saturday Night" (1992, реж. Били Кристъл), "Боб Робъртс", "The Waterdance" (1992, реж. Нийл Хименес и Майкъл Стайнбърг), "Peggy Sue Got Married" (1986, реж. Франсис Форд Копола), "Последният от рода" и "Project X" (1987, реж. Джонатан Каплан). Хънт прави дебюта си в телевизията с филма от 1973 г. "Pioneer Woman" (реж. Бъз Кюлик) и след него се снима в над 15 телевизионни филма, включително излъчените неотдавна "In the Company of Darkness" и "Murder in New Hampshire: The Pamela Smart Story" (1991, реж. Джойс Чопра). През 1989 г. Хънт се появява в бродуейската постановка на класическата пиеса на Торнтън Уайлдър "Нашият град". Участвала е и в постановката "Укротяване на опърничавата" в “Joseph Papp's Shakespeare In The Park”, където неин партньор е Кевин Клайн.

ГРЕГ КИНИЪР (Саймън) се снима наскоро в комедиите "A Smile Like Yours" заедно с Лорън Холи и "Мили Боже", режисирана от Гари Маршъл ("Хубава жена"). Той направи екранния си дебют като партньор на Харисън Форд и Джулия Ормонд в "Сабрина". Киниър стана известен като енергичния, остроумен водещ на програмата на E! Entertainment Television "Talk Soup". Когато популярността му нарасна, Киниър бе нает като водещ и изпълнителен продуцент на собственото му нощно шоу по NBC "В късните часове с Грег Къниър". Но той се отказа от шоуто, за да се концентрира върху кариерата си в киното. Киниър има степен по телевизионна журналистика от Аризонския университет и получава една от първите си длъжности като водещ в "Movietime" - 24-часова развлекателна кабелна мрежа, която по-късно се превърна в E! Entertainment Television. След това става водещ на международно развлекателно шоу, наречено "The HBO International Report". По това време получава и телевизионни роли във филма "Murder in Mississippi" и в сериала "Life Goes On".

КУБА ГУДИНГ МЛ. (Франк) наскоро спечели “Оскар” за най-добър поддържащ актьор за невероятното си изпълнение като партньор на Том Круз в "Джери Магуайър". Гудинг прави филмовия си дебют като звездата на впечатляващата драма за подрастващи момчета "Момчетата от квартала" на сценариста и режисьор Джон Сингълтън. За ролята си на 17-годишен гимназиален ученик Гудинг получи много хвалебствени статии и наградата “NAACP Image”. Година по-късно Гудинг участва в номинирания за “Оскар” "Доблестни мъже" и е удостоен за изпълнението си с награда "Ново лице на годината" за 1992 от Асоциацията на собствениците на киносалони. Сред останалите му екранни изяви са филмите "Гладиатор", "Нощта на Страшния съд", "Джак Светкавицата", "Losing Isaiah" (1995, реж. Стивън Гиленхаал) и "Зараза".

СКИЙТ УЛРИХ (Ранди) се утвърждава като един от най-обещаващите нови таланти на големия екран. Дебютирайки в началото на 1996 г., Улрих се е снимал в 6 нови филма, между които "Момчета" с участието на Уинона Райдър, "Последен танц" с Шарън Стоун и "Вещи в занаята" с Фейруза Болк. Участвал е и в "Albino Alligator" (1997, реж. Кевин Спейси) с Мат Дилън, Фей Дънауей и Гари Синийз и "Touch" (1997, реж. Пол Шрьодер) с участието на Бриджит Фонда и Кристофър Уокън. Улрих играе и една от главните роли в трилъра-хит на Уес Крейвън "Scream" (1997), където му партнират Дрю Баримор и Кортни Кокс. Роден и израсъл в Северна Каролина, Улрих става известен през студентските си години в Нюйоркския университет, където е открит от известния драматург Дейвид Мамет. Мамет кани Улрих да му стане ученик в прочутата трупа "Atlantic Theater", където той играе в редица постановки, между които "Reckless" и "Хеда Габлер" от Ибсен.
По време на една от тези пиеси Улрих е забелязан от режисьора Стейси Кокрейн, който му дава роля във филм от серията "After School" на ABC, "Same Difference". После отново Кокрейн го избира за първия му голям игрален филм, "Момчета", на който той е сценарист и режисьор.

ШЪРЛИ НАЙТ (Бевърли) има изключителна кариера в киното, телевизията и театъра. Сред по-новите й филми са “Диаболично”, “Ако стените можеха да говорят”, “Цвят на нощ” и “Stuart Saves His Family” (1995, реж. Харолд Реймис). Найт е номинирана за “Оскар” още за филмовия си дебют през 1960 г. - за поддържаща роля в “The Dark at the Top of the Stairs” (реж. Делбърт Ман). Втората си номинация за “Оскар” получава две години по-късно за “Сладка птица на младостта” по Тенеси Уилямс (1962, реж. Ричард Брукс, с Пол Нюман). Найт играе и в “The Rain People” (1969, реж. Франсис Форд Копола) в роля, написана специално за нея от младия тогава режисьор. Сред другите й ранни филми са “Petulia” (1968, реж. Ричард Лестър), “Dutchman” (1966, реж. Антъни Харви) и “The Group” (1966, реж. Сидни Люмет). Играе в много телевизионни програми. Печелила е три пъти “Еми” за “NYPD Blue”, “Thirtysomething” и “McMartin”. На сцената е печелила “Тони” за ролята си в “Kennedy’s Children”. Играла е и в “Стъклената менажерия”, “Трамвай “Желание” и “Чудесна неделя за Крев Кьор” от Тенеси Уилямс. Последната пиеса е написана специално за
г-ца Найт, след като Тенеси Уилямс гледал нейното изпълнение в “Трамвай “Желание”. Номинирана е за наградата “Drama Desk” за ролята си в “Landscape of the Body” от Джон Гуеър и за “Тони” за ролята си в “The Yоung Man from Atlanta” от Хортън Фут.
Copyright © 2024 Dir.bg.